StoryEditorOCM
TribinaFOTO: AKCIJA POLICIJE NA KOLOVARAMA

Podigao šator ispod zgrade ZZJZ, zašto tako efikasno ne djelujete protiv domaćih devastatora?

Piše IN
24. kolovoza 2017. - 00:21
IMAG0712

Evo na opet na starom mjestu: komadiću javne plaže između zgrade ZZJZ i bivšeg "Hitcha". Neki je lik odlučio prespavati ispred zgrade ZZJZ pa je podigao šator, a netko revan je pozvao policiju koja je došla do šatora, ali vlasnika nije pronašla.

Zanimljiv događaj ako se uzme u obzir povijest bolesti ovog dvestiranog kupališta što izravno ide na dušu gradskim ocima odgovornim za održavanje javnih površina, uključujući ovog i sve prethodne gradonačelnike.

Naime, na ovom istom i susjednom mjestu se već duže od desetljeća događa zločin protiv javnog prostora kojeg provode uglavnom domaći ljudi, ali se teško sjetiti da je itko zbog toga pozvao policiju na uredovanje. Policija se poziva kad neki turist poželi na par sati ili dana besplatno uživati u komadiću naše obale, ali kad domaći tu orgijaju i devastiraju, onda je to okej.

Licemjerno je postupati protiv prolaznika, a stalne devastatore tolerirati. Osim toga nigdje na tom jadnom komadu nekad zelene livade nije stavljen znak zabrane podizanja šatora ili kampera, jer je u pravilu toliko krcat automobilima da stvarno izgleda kao legalni parking odnosno mjesto za ljetno sajmište, u što je uključen i prostor ispred zgrade ZZJZ s morske strane.

Ovaj put cijenu je umalo platio stranac, bilo bi krajnje vrijeme da se počnu kažnjavati oni koji su ovaj dio Kolovara doveli u ovo sramotno stanje.

Ako policija i gradonačelnik za to uopće imaju i volje i sluha.

19. travanj 2024 11:54