StoryEditorOCM
TribinaFOTO: U KNEŽEVOJ PALAČI ODRŽANA RADIONICA "SuDjelujte"

Nives Rogoznica. Od Grada ćemo tražiti da na području bivše Vojarne S. Radića provede urbanu preobrazbu

Piše Zadarski.hr
6. listopada 2017. - 21:10

Danas je održana radionica „SuDjelujte!" - Organiziranje participativnog upravljanja u lokalnoj zajednici u Kneževoj palači u Zadru. Sudionici iz jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva upoznati su s uspješno provedenim aktivnostima u Velikoj Gorici u sklopu projekta „Participativno upravljanje prirodnim resursima".

Petra Andrić iz udruge DOOR i Marko Ružić iz Grada Velika Gorica predstavili su rad višesektorske radne grupe čiji sudionici razmjenjuju informacije o aktualnim problemima u upravljanju prirodnim resursima u Gradu Velika Gorica, predlažu rješenja te ukazuju na nepravilnosti u upravljanju javnim i prirodnim dobrima; zagovaračka kampanja kojom se poticala lokalna zajednica na davanje prijedloga Gradu vezanih uz upravljanje prirodnim resursima te ostale aktivnosti kojima se želi potaknuti suradnja lokalne samouprave, organizacija civilnog društva i zainteresiranih građana.

Također, sudionicima su predstavljeni i lokalni primjeri dobrih praksi na području upravljanja prirodnim resursima: projekti koje provodi Grad Zadar, Organiziranje otočnih zajednica - udruga Pokret otoka i Zelena transformacija: građanska participacija - udruga Eko Zadar. S primjerima lokalnih dobrih praksi započela je Ana Bajlo iz Grada Zadra koja je predstavila projekte FIESTA i EnerMO. U smjeru participacije nastavila je i Paula Bolfan iz udruge Pokret otoka: „Aktivnost pokreta u lokalnim politikama počela je koncesijskom pričom Zlatnog rata, a inicijativa se čula u cijeloj državi".

Iz udruge Eko Zadar, Nives Rogoznica kazala je:

„Eko Zadar će prema Gradu Zadru zagovarati da na području bivše Vojarne S. Radića provede tzv. urbanu preobrazbu uključujući u proces participativnog uključivanja sve „stanare" bivše vojarne".

Nakon uspješnih predstavljanja, Ksenija Vidović Vorberger iz ODRAZ-a uvela je sudionike u radne grupe koje su razvijale ideje mogućeg djelovanja na teme „Revitalizacija mjesnih odbora" i „Poljoprivreda u parku prirode".

18. travanj 2024 13:29