StoryEditorOCM
TribinaPRIOPĆENJE KLUBA VIJEĆNIKA SDP-a:

Gradonačelniče Dukiću: Matek, Marušić, Ugrinić i Dilber ne mogu voditi gradske tvrtke!

Piše Zadarski.hr
27. listopada 2017. - 11:34
GV7-010817

Klub vijećnika SDP-a u GV Zadra uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

 

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća izašla je na vidjelo sva bijeda kadroviranja i vođenja u Gradskim tvrtkama. Građani i vijećnici svjedočili su neznanju, nesposobnosti i bahatosti pojedinih direktora od kojih neke nikada nisu vidjeli, a zapošljavaju posrnule sportaše (Dilber), mešetar grobnica je poslao zamjenu koja nije upoznata s činjenicama što govori i o njegovoj ljudskosti (Ugrinić), neki su uvjereni da je gradska firma zapravo njihova i čude se upitima o zapošljavanju žena i rodbine (Marušić), a neki su braneći nova zapošljavanja bezočno lagali (Matek).

Upravo ovog posljednjeg, koji vodi gradsku firmu Vodovod s gotovo 300 zaposlenih, a koja je pod njegovim vodstvom postala nemoralna, lihvarska i uhljebljivačka, javno pozivamo da odgovori na sljedeća pitanja.

- Neka objasni zašto je lagao Gradskim vijećnicima da je zaposlio vodoinstalatere kada je dobro poznato da je uhljebio ljude iz Plotera i Općine Jasenice koji nemaju veze sa strukom, već se pune kancelarije nepotrebnim administrativnim kadrovima.

- Neka objasni kaznu od više desetaka tisuća kuna koju mora platiti Državnom mjeriteljstvu zbog kašnjenja izmjene vodomjera koji se moraju po zakonu mijenjati svakih 5 godina, a Vodovod Zadar je trenutno u zaostatku za oko 12000 vodomjera. Kako pravda naplatu s vodomjera kojima je prošao rok, a građanima uredno stižu pozamašni računi.

-Neka objasni zašto je platio obrazovanje šefici financija i voditeljici općih i pravnih poslova koja je inače pravomoćno osuđena zbog krađe novaca iz Vodovoda, nakon čega je dobila otkaz, a vraćena je na posao zbog „proceduralne“ pogreške (čitaj nesposobnosti) Vodovoda, a ljudima koji su struka ne želi platiti usavršavanja i seminare. Gore navedene imaju službene mobitele, laptope pa čak i naočale za vid kupljene na račun Vodovoda. Odlaze na seminare i sportske igre (na kojima nisu viđene), ali uredno potražuju dnevnice.

- Neka objasni zašto gospodin Davor Jurjević vlasnik Vodoinstalacija, koji vrši sve bitne iskope za Vodovod svaki dan sjedi u njegovom uredu, prisustvuje sastancima i kolegijima na kojima kao vanjski suradnik nema što tražiti.

-Neka objasni zašto Jurjević sve više poslova daje svom kooperantu Kalmeti koji nekvalitetno i protivno pravilima struke vrši iskope (vidi Sestrunjsku ulicu).

- Neka objasni koliko je i zašto višemilijunskih prihoda izgubio nefakturirajući godinama potrošenu vodu i eventualne gubitke Trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zadra.

- Neka objasni angažiranje i pozamašno plaćanje određenih odvjetnika i kakve koristi Vodovod ima od njih.

-Neka objasni kojom to sistematizacijom djelatnici sa srednjom školom imaju veće plaće od ljudi s višom i visokom školom te su im nadređeni, i na koji način određuje prava na godišnje odmore, gdje pojedinci imaju puno više dana od ostalih zaposlenika.

- Neka objasni zašto on sam ovjerava situacije za velike građevinske radove i zbog čega o tome nitko ne smije ništa znati. - Neka objasni koju poruku šalje radnicima brojeći u svom uredu inkas od privatnog kafića i auto kampa.

- Neka objasni zašto pojedinci dolaze na posao kako im se prohtije ili još gore evidentiraju se u 7, odu obavljati privatne poslove i vrate se u 15h na potpis, a sve to uz znanje i blagoslov dotičnog. Ovakvo vođenje značajne gradske firme rezultiralo je eskalacijom broja zaposlenih po partijskoj i rođačkoj liniji a sve naravno na teret građana grada Zadra. Rezultiralo je i enormnim gubicima vode, zastarjelim vodomjerima i glavnim pumpama, nekvalitetno izvedenim radovima što u konačnici osjećaju građani Zadra na visokim računima za vodu. Matek, Marušić, Ugrinić i Dilber svojim ponašanjem, neradom i nesposobnošću ne rade u interesu, već na štetu građana našega grada što gradonačelnika Dukića očito nije briga, jer da je oni na direktorskim mjestima zasigurno ne bi bili.

Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću grada Zadra

26. travanj 2024 13:51