StoryEditorOCM
TribinaPOVODOM OBILJEŽAVANJA DANA STRADANJA ŠKABRNJE I VUKOVARA

U osnovnoj školi Zadarski otoci prikazivanje filma "I oni su Hrvatska"

Piše Zadarski.hr
15. studenog 2017. - 11:12
skabrnja

Povodom obilježavanja dana stradanja Škabrnje i Vukovara u Osnovnoj školi Zadarski otoci u petak, 17. studenog u hodniku škole prikazat će se dokumentarno igrani film o Domovinskom ratu, "I oni su Hrvatska". To će biti otvoreni sat povijesti za sve učenike viših razreda na koji će biti pozvani i učenici nižih razreda s roditeljima te ostali zainteresirani građani.

Na sam Dan sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara, 18. studenog, održat će se tradicionalni Mimohod svjetlosti i sjećanja. Okupljanje i kratak program prije početka Mimohoda bit će na Narodnom trgu u 17.30 sati, a mimohod će započeti u 18 sati.

Prema dogovoru na početku Mimohoda bit će križ, zastave Republike Hrvatske i ratne zastave postrojbi iz Domovinskog rata, transparenti i ostali sudionici sa upaljenim lampionima.

Mimohod će se odvijati gotovo istom rutom kao i prethodnih godina s iznimkom što će se ove godine umjesto pokraj OŠ Zadarski otoci proći od početka Vukovarske s istočne strane.

Mimohod će biti popraćen molitvom i pjesmom. Sam ulazak u Vukovarsku ulicu bit će obilježen šutnjom u znak odavanja pijeteta stradalima 1991.

Na prostoru u Vukovarskoj ulici, gdje se nalazi mural postavit će se upaljeni lampioni gdje će se svatko u tišini moći pomoliti za žrtve Vukovara i Škabrnje.

Molimo sve građane grada Zadra, da nam se pridruže i ove godine u obilježavanju jednog od teških dana iz naše domovinske povijesti, javljuju iz OŠ zadarski otoci.

 

19. travanj 2024 01:53