ŽUPAN OPTUŽEN ZA PREMLAĆIVANJE SUPRUGE NE PLANIRA NAPUSTITI SVOJU FOTELJU, ALI ISTUPA IZ HDZ-a Ne želim biti uteg oko vrata stranci, ali namjeravam se vratiti

ŽUPAN OPTUŽEN ZA PREMLAĆIVANJE SUPRUGE NE PLANIRA NAPUSTITI SVOJU FOTELJU, ALI ISTUPA IZ HDZ-a

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, protiv kojeg je podignuta optužnica zbog nasilja nad suprugom, dobio je rok od vrha stranke da do sljedeće sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, koja će biti 15. siječnja, podnese ostavku na mjesto župana.

Iako u Tomaševićevom krugu nisu bili sigurni da će to doista učiniti, župan je danas medijima poslao priopćenje u kojem nagoviješta kako će danas podnijeti zahtjev temeljnom ogranku za istupanje iz stranke kako ne bi 'bio uteg oko vrata' HDZ-u.

Tomašević je najavio da će istupiti iz HDZ-a do kraja sudskog procesa protiv njega, a iako izlazi iz stranke, ostat će na funkciji župana, piše Jutarnji.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'U proteklih 3 i više mjeseca kroz razne medije protiv mene je iznesen niz netočnih informacija te su mi se dodjeljivali razni epiteti.

Svjestan sam da je moja obiteljska situacija, u kojoj sam se našao, dovela do toga da je postala veliko opterećenje kako za mene, tako i za Hrvatsku demokratsku zajednicu.

Žao mi je što moja kako uža tako i šira obitelj, a pogotovo moja supruga i djeca, kao i ja osobno prolazimo kroz ovo teško razdoblje te im se zbog toga ispričavam i vjerujem da ćemo u ovom vremenu koje je ispred nas uspjeti ove nedaće zajednički prebroditi.

Hrvatska demokratska zajednica je moja jedina stranka, koju sam zajedno stvarao, kao utemeljitelj, hrvatski dragovoljac i general hrvatske vojske, a na dužnosti župana, na kojoj se nalazim trenutno, provodio sam sve one aktivnosti za dobrobit kako Domovine Hrvatske tako i moje Požeško – slavonske županije.
Hrvatsku demokratsku zajednicu mogu slobodno nazvati mojom drugom obitelji, gdje sam stekao velikoj broj prijatelja i upoznao mnoge uglednike u Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujem se stanovnicima Požeško – slavonske županije i svim glasačima koji su me izabrali na ovu časnu dužnost župana koju obnašam i koju ću obnašati u narednom periodu u vašem interesu, sve dok mi vi budete davali potporu.

Zahvaljujem se i svim županijskim vijećnicima, saborskom zastupniku te gradonačelnicama, gradonačelnicima i načelnicima općina na dosadašnjoj suradnji i vjerujem da ću njihovu potporu kao župan imati i u narednom vremenu te zajednički provoditi one programe i projekte koje smo zacrtali u planu razvoja.

Obećajem da ću još intenzivnije i sa više želje, znanja i entuzijazma nastaviti raditi u narednom periodu što ću i dokazati.

Zahvaljujem se i predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske g. Andreju Plenkoviću, svim ministrima i dužnosnicima s kojima zajednički radimo na provođenju planova te na boljitku i podizanju standarda kako stanovništva Požeško – slavonske županije tako i cijele Domovine Hrvatske.
Uvjeren sam da ćemo na tome putu zajednički nastaviti raditi, provoditi te iste projekte, a sve u ime i na dobrobit stanovnika Požeško – slavonske županije.

Zbog prethodno navedenoga, a ne želeći biti nikakav „uteg oko vrata“ mojoj stranci Hrvatskoj demokratskoj zajednici, danas ću podnijeti zahtjev mome temeljnom ogranku za istupanje iz stranke, dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv mene, a sa namjerom i željom povratka u moju jedinu stranku Hrvatsku demokratsku zajednicu.
Na kraju napominjem da su Hrvatska demokratska zajednica i koalicijski partneri i dalje na vlasti u Požeško – slavonskoj županiji na temelju izbornih rezultata.'

Naslovnica Tribina

Najčitanije