StoryEditorOCM
TribinaTURISTIČKA ZAJEDNICA ZADARSKE ŽUPANIJE OBJAVILA

Organizirajte događaj, mi ćemo ga financirati!

Piše TZZŽ
5. veljače 2018. - 18:10
noc_punog_miseca7-230716

Temeljem Programa rada za 2018. godinu, Turistička zajednica Zadarske županije objavila je na svojim Internet stranicama http://www.zadar.hr/hr/prijava-javni-poziv/ JAVNI POZIV za kandidiranje prema programu "Potpore događanjima" u 2018. godini.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Zadarske županije i Zadarske županije za događanja na teritoriju Zadarske županije kao motiva dolazaka turista na destinaciju, te stvaranja dodatne ponude, poglavito u pred i posezoni.

Jedan od glavnih ciljeva ovakve provedbe dodjele potpora jest, uz transparentnost i jasno definiranje ciljeva i svrhe programa, razvijati koncept „doživljaja“ kako bismo se prilagodili potrebama tržišta i trendovima, te postali još poželjnija destinacija, posebice u vidu jačanja prometa u periodima van ljetnih mjeseci (srpanj, kolovoz), odnosno dolazaka koji nisu motivirani proizvodom „sunce i plaža“.

Turistička zajednica želi snažnije razvijati i podupirati takva događanja koja su motiv dolaska u destinaciju, odnosno poticati organizatore da razvijaju događanja u tom smjeru.

Zato će se ove godine organizatori morati odlučiti za profil svog događanja i sukladno ispuniti samo jedan od dva dostupna obrasca. Ona događanja koja motiviraju dolazak turista snažnije će se poticati, ali će to morati i dokazati ispunjavanjem više uvjeta, točnije oglašavanjem, poznavanjem ciljnih skupina („za koga to radimo?“), paket-aranžmanima, alatima kojima se služe, odnosno privlače posjetitelje, i dr.

Ostala događanja, ona koja stvaraju dodatnu ponudu na destinaciji, također su vrijedan dio turističke ponude. No, činjenica jest da se odvijaju većinom u periodu visoke sezone kada su rizici manji a mogućnost zarade veća, te se procjenjuje da ta ulaganja predstavljaju veći povrat te manju potrebu za potporama. Takva događanja neće morati prolaziti tako detaljno obrazlaganje kao motivatori dolaska, te će im time biti olakšana kandidatura.

TIP A - DOGAĐANJA koja su MOTIV DOLAZAKA turista na destinaciju

TIP B - DOGAĐANJA koja stvaraju DODATNU PONUDU i AUTOHTONI UGOĐAJ na destinaciji.

Rok za on-line prijavu na http://www.zadar.hr/hr/prijava-javni-poziv/ je 19. veljače 2018. g. do 12 sati, a više informacija kao i potrebni obrasci nalaze se na web stranici Turističke zajednice

Zadarske županije http://www.zadar.hr/hr/business.

Konačnu odluku o potporama događanjima u 2018. godini donijet će Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije, a rezultati će biti objavljeni na Internet stranicama www.zadar.hr.

25. travanj 2024 05:05