StoryEditorOCM
TribinaIZBORNA SJEDNICA SKUPŠTINE ALUMNI KLUBA UNIZD

Uspostavili suradnju Sveučilišta i bivših studenata

Piše Sveučilište u Zadru
19. veljače 2018. - 19:34
alumni logo

U srijedu 21. veljače, s početkom u 12 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održat će se izborna sjednica Skupštine Alumni kluba UNIZD. Dnevni red sjednice sastoji se od prihvaćanja zapisnika s prošle sjednice Skupštine, izvješća o aktivnostima Alumni kluba UNIZD u prošloj godini i proteklom mandatnom razdoblju, te izbora tijela upravljanja Alumni kluba.

Alumni klub Sveučilišta u Zadru osnovan je 10. lipnja 2014. s ciljevima očuvanja tradicije Sveučilišta u Zadru, promicanja ugleda Sveučilišta u Hrvatskoj i u inozemstvu, skrbi za njegov razvitak i napredak, njegovanje etičnosti među sveučilištarcima, izgradnje i jačanja veza i suradnje između bivših studenata i Sveučilišta, poticanja i uspostave veza i suradnje sa sličnim obrazovnim, razvojnim i istraživačkim institucijama u Republici Hrvatskoj i u svijetu...

- Jedan od naših primarnih ciljeva bio je da postanemo čim prije vidljivi svojim sadašnjim i bivšim studentima te da ih privučemo kroz svoje aktivnosti i program nudeći im da danas-sutra i oni predstave svoja postignuća i radove. Bilo je potrebno, osim kroz informaciju i poziv na programe Alumnija, po održanom događanju objaviti i informacije o tome, što smo sve zajedno stavili pod Arhivu Alumni kluba i dostupno je na službenim stranicama Sveučilišta u Zadru. Mislim da smo u tome prilično uspjeli, što se vidi i po povećavanju broja članova. Od njegovog osnivanja u lipnju 2014., kada je Alumni klubu pristupilo 45 članova, do 15. veljače 2018. Godine, broj se članova povećao za više od pet puta, tako da danas brojimo 239 članova, ističe predsjednica Alumni kluba UNIZD Anita Gržan Martinović.

Članovima mogu postati bivši studenti koji su završili studij na Sveučilištu u Zadru i njegovim pravnim prednicima, kao i osobe koje su završile studij drugdje u Hrvatskoj ili inozemstvu, a posebno su vezane za djelatnost Sveučilišta u Zadru, ili su mu doprinijele svojom aktivnošću i potporom.

Kroz događanja Alumni kluba, u suradnji sa Sveučilištem, gostovala su imena poput akademika Luke Paljetka, dr. Drage Štambuka, doc. dr. sc. Irene Radić Rossi, dr. sc. Tade Oršolića, izv. prof. dr. sc. Serđa Dokoze, izv. prof. Ivane Buljan Legati, doc. dr. sc. Vande Mikšić i likovnog umjetnika Nila Karuca.

Alumni klub ima odličnu suradnju sa svim obrazovnim i kulturnim institucijama u gradu i posebno s Glazbenom školom Blagoje Bersa, koja redovno obogaćuje i uljepšava programe glazbenim točkama, a učenicima daje priliku za nastupe pred širom publikom i afirmacijom.

- Želja nam je - i radit ćemo i na tome ubuduće - da organiziramo i predstavljanje radova naših članova u gradovima-partnerima našeg Sveučilišta u Hrvatskoj i inozemstvu i time doprinesemo vidljivosti ne samo našeg Alumni kluba, nego i Sveučilišta uopće, izvan naših granica, ističe Martinović.

Članovi Skupštine, odnosno članovi i prijatelji Alumni kluba, najviše su tijelo upravljanja Alumni klubom, pa se pozivaju da sudjeluju u izboru novog tijela upravljanja te iznesu svoje prijedloge za daljnje djelovanje kluba.

19. travanj 2024 03:02