StoryEditorOCM
TribinaPREDSTAVLJANJE ZAGREBAČKIH VINARA U ATRIJU

Vinoljupci krenuli na vinski izlet u Dalmaciju – u Zadru je fokus na pjenušcima

Piše Zadarski.hr
7. ožujka 2018. - 13:45
Vina

U petak, 16. ožujka u restoranu Atrij u Zadru održat će se organizirano predstavljanje vinara Zagrebačke županije, u organizaciji udruge Vinoljupci. Manifestacija započinje u 17 sati, a osim u biranim vinima posjetitelji će moći uživati u slasnim zalogajima i živoj glazbi.

-Nakon tri godine uspješne organizacije vinskih manifestacija u Zagrebu, vrijeme je da Vinoljupci pođu na svoj prvi vinski izlet u Dalmaciju. Izuzetno smo ponosni što se prvo organizirano predstavljanje vinara Zagrebačke županije događa upravo u našoj režiji, istaknula je Irena Lučić, glavna organizatorica manifestacije i voditeljica projekta Vinoljupci te napomenula kako je riječ o vinarima zelinskog, plešivičkog i ivanićgradskog kraja.

-Zadarska vina i vinari odavno su već osvojili srca Zagrepčana, a sada je vrijeme da Zagreb Zadru predstavi svoje vinske adute, pojasnila je Lučić.

Na vinskoj izložbi predstavit će se ukupno sedam vinara sa vrhunskim vinskim etiketama. Fokus je na pjenušcima koji zauzimaju istaknuto mjesto na vinskoj karti Hrvatske, ali i na mirnim vinima dobivenim od autohtonih i domicilnih sorata poput kraljevine zeline, škrleta i portugisca. Prvi dio izložbe, u trajanju od 17 do 19 sati, namjenjen je vinskim profesionalcima, te eno-gastro i turističkom sektoru. U tom periodu je degustacija besplatna, uz obaveznu prethodnu registraciju.

Nakon 19 sati kušaonica se otvara za građanstvo, a svi će zadarski vinoljupci moći će degustirati vino po popularnim cijenama, te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz ukusne zalogaje. Ugodni ambijent restorana Atrij, u kojem se ljubav prema vinu njeguje i štuje od samih početaka rada, razlog je više za posjetu ovoj manifestaciji. Manifestacija je organizirana uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije.


 

16. travanj 2024 01:58