StoryEditorOCM
TribinaERASMUS+ INFORMATIVNI DAN NA SVEUČILIŠTU U ZADRU

Studenti se upoznali s mogućnostima studiranja izvan Hrvatske

Piše Zadarski.hr
8. ožujka 2018. - 16:03
erasmus (5).JPG

Kako uspješno ispuniti Erasmus+ prijavu, napisati motivacijsko pismo, odabrati inozemnu visokoškolsku instituciju, dogovoriti kolegije na mobilnosti te organizirati put i smještaj? Na sva ta pitanja odgovor su danas u Studentskom klubu Božo Lerotić dobili studenti Sveučilišta u Zadru, za koje je priređen Erasmus+ informativni dan.

Oko 120 zadarskih studenata boravi na stranim sveučilištima, a isto toliko je stranih na zadarskom sveučilištu, rečeno je na otvaranju događaja. Prorektor za međuinstitucijsku suradnju i transfer tehnologija izv. prof. dr. sc. Slaven Zjalić izrazio je žaljenje što se informativnom danu nije odazvalo i više studenata, jer je ovakva praksa studiranja na stranim sveučilištima nešto što se danas podrazumijeva.

-Na globalnom tržištu sve je važnije u kurikulumu imati potvrdu o mobilnosti. Prijavite se na program jer će vam to dati veće mogućnosti zapošljavanja, poručio je prorektor Zjalić.

Erasmus koordinatorica i voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Maja Kolega najavila je kako će u fokusu informativnog dana biti Poljska, čiji će obrazovni sustav predstaviti gostujuće profesorice Iwona Sikora i Agnieszka Kaczmarek iz Nyse te studentica iz Varšave Klaudia Ulanska .

Nakon prezentacije na programu je bila radionica o prijavi za Erasmus+ te druženje s inozemnim Erasmus+ studentima, na kojem su zadarski studenti imali priliku upoznati inozemne studente koji se nalaze na razmijeni u Zadru te ih pitati pitanja o njihovim matičnim sveučilištima, gradovima i zemljama iz kojih dolaze. Natječaj za studijski boravak u idućoj akademskoj godini otvoren je do 23. ožujka 2018. godine.

20. travanj 2024 00:30