StoryEditorOCM
TribinaFOTO: AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Odličan odaziv Starigrada, Selina i Kruščice

Piše B. Božić
8. ožujka 2018. - 19:37

Ovog su se četvrtka u poslijepodnevnim i večernjim satima Podgorci iz Starigrada te susjednih Selina i Kruščice , još jednom iznova iskazali pravim humanistima i dobrotvorima.

Naime, pozivu mladog darivatelja i ujedno predsjednika Aktiva DDK Starigrad Luke Čavića i njegovih suradnika, dobrovoljni darivatelji krvi iz navedena tri mjesta odazvali su se u velikom broju na prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija je ovog puta više nego uspješno provedena u prostoru općinske vijećnice uz aktivni doprinos koordinatora dobrovoljnog davalaštva krvi zadarskog Crvenog križa Branka Kolanovića te medicinskog osoblja sa Odjela za transfuzijsku djelatnost zadarske Opće bolnice.

Akciju je i ovom prigodom uz zadarski Crveni križ, zdušno financijski poduprla Općina Starigrad .

Atmosfera među darivateljima je bila topla, prijateljska i plemenita a još su je prijatnijom i ugodnijom učinila nekolicina mladih darivatelja, koji su se ovog puta po prvi put odvažili pristupiti i dati krv. Po okončanju akcije vrijedni i humani Podgorci sa njihovim prijateljima i sponzorima okupili su se u dobrom i prijateljskom raspoloženju u hotelu Rajna, na zasluženoj i za njih od vlasnika hotela Marina Marasovića Maje i njegovog bijelog osoblja ,pripremljenoj tradicionalnoj večernjoj okrjepi.

Vrlo dobrim odazivom bio je posebno zadovoljan mladi i agilni predsjednik Aktiva Luka Čavić.

-Gospodo sumještani od sveg vam se srca želim u svoje osobno, kao i u ime mojih suradnika zahvaliti što ste se odazvali našem pozivu, dokazavši još jednom zajedničku opredijeljenost pomaganju potrebitima.Radostan sam što smo večeras u naše redove primili nove mlade darivatelje, tako da za budućnost Starigradskog darivanja krvi ne treba strahovati.Svima nam je poznato da bez financijske potpore naše općine mi ne bi mogli funkcionirati. Zato s ovog mjesta u ime našeg Aktiva upućujem riječi hvale općinskim strukturama.Veliko hvala nadalje medicinskom osoblju zadarske Opće bolnice, koje je i ovog puta predvođeno dr. Ivnom Lucin, iskazalo humanost i stručnost u svome poslu, kao i gospodinu Branku Kolanoviću, koji je lučonoša dobrovoljnog darivanja krvi u Zadarskoj županiji.Na kraju još jednom svima vam velika hvala, uz preporuku i obećanje kako ćemo pored tri planirane akcije darivanja krvi, provesti i akciju prikupljanja humanitarne pomoći za potrebite i siromašne te posebnu pozornost posvetit ćemo kao i do sada starim i nemoćnim osobama, koje žive u našim velebitskim vrletima, ustvrdio je predsjednik Čavić, zaželjevši na posljetku pripadnicama ljepšeg spola sretan Dan žena.

Inače, među Starigradskim darivateljima prvo mjesto sa 47 darivanja drži Ivan Parić. Među pripadnicima ljepšeg spola na prvom je mjestu Marija Bucić sa 35 darivanja.

Krv su dali: Milorad Lončar, Tomislav Marasović, Damir Šikić, Ivica Katalinić, Milan Adžić, Ivan Čavić, Marijo Bucić, Marko Jović, Luka Čavić, Monika Šumiga, Marin Čavić, Zvonimir Njegovan, Ivica Bušljeta, Ivan Bušljeta, Ante Čavić, Hrvoje Antičević, Marino Krapić, Marija Bucić, Ivica Krapić, Luka Marasović, Ante Marasović Tomislav, Marijan Bušljeta, Božidar Marasović, Rajko Bucić, Damjan Marasović, Ante Marasović Petar, Marijo Krapić, Silvijo Krapić, Frano Špalj i Željka Bronić

. Kažimo kako su nedavno članovi Aktiva DDK Starigrad Paklenica, organizirali uz vlastitu participaciju te financijsku potporu općine te tamošnjeg nacionalnog parka Paklenice, tradicionalni trodnevni izlet u nama dvije susjedne zemlje Italiju i Sloveniju. Uz pomoć vodiča u Italiji su obišli i razgledali Veneciju, Padovu i Veronu a u Sloveniji Škofijanske jame.

26. travanj 2024 20:22