StoryEditorOCM
TribinaU ZADARSKOJ KATEDRALI

Počinje korizmena duhovna obnova, u nedjelju Križni put

Piše Ines Grbić
13. ožujka 2018. - 15:17
krizni_put20-150315

Korizmenu duhovnu obnovu u katedrali sv. Stošije u Zadru od četvrtka 15. ožujka do subote 17. ožujka predvodi dr. o. Arkadiusz Krasicki, svakog dana s početkom u 18,00 sati. Tema obnove je Sretna pustinja – 'Kao što košuta žudi za izvor vodom, tako duša moja čezne, Bože, za tobom' (Ps 42,2). Događaj organiziraju Teološko-katehetski odjel Sveučilišta u Zadru i katedralna župa sv. Stošije. O. Krasicki je misionar Družbe Duha Svetoga i studentski kapelan Sveučilišta u Osijeku.

Križni put vjernika Zadarske nadbiskupije održava se u nedjelju 18. ožujka s početkom u 16,00 sati uzduž rive na poluotoku u Zadru. Pobožnost započinje u crkvi sv. Dimitrija, a završava u crkvi sv. Frane. Križni put predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić uz sudjelovanje svećenika, redovništva i puka iz cijelog grada.

Svetkovina sv. Josipa svečano se slavi u župi sv. Josipa u Obrovcu u ponedjeljak 19. ožujka. Koncelebrirano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Josipa u 10,00 sati predvodi sisački biskup Vlado Košić, a nakon mise i zavjetnu procesiju s kipom sv. Josipa kroz mjesto.

Svetkovina sv. Josipa svečano se slavi u župi sv. Josipa na Plovaniji u Zadru. Koncelebrirano misno slavlje u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

18. travanj 2024 13:19