StoryEditorOCM
TribinaHVALITE ME USTA MOJA (2)

Ante Rados: Klapa Kaleta nema honorare niti dnevnice za putovanje u Japan

Piše Ante Rados
26. ožujka 2018. - 15:22
1_kaleta_kaleta_

Poštovani,

Na temelju odredbe čl. 40 Zakona o medijima podnosim Zahtjev za objavu ispravka informacije.

U Vašim dnevnim novinama dana 8. ožujka 2018. i na internet portalu dana 7. ožujka 2018. objavljen je članak autora Maria Vuksana pod naslovom: "Hvalite me usta moja ili kako je TZG Zadra spinom pokušala kapitalizirati posjet japanskog chefa Kalima: Od TS&WF koristi nema Kali tuna nego samo Ante Rados i njegova klapa Kaleta" u kojem je iznesen niz neistinitih činjenica.

Sukladno Zakonu o medijima ovim putem zahtjevam da nakladnik na jednako vrijednom mjestu u dnevnim novinama i internetskom portalu objavi ovaj Zahtjev za ispravak informacije.

Naime, Klapa Kaleta je pozvana polovicom prošle godine od strane NPO JCEA Japansko-hrvatskog društva razmjene u Japanu održati pet cjelovečernjih koncerata u nekoliko japanskih gradova.

Svrha ovog putovanja je prezentacija i promocija autohtone hrvatske glazbene baštine i suradnja s japanskim pjevačkim zborovima.

Troškove avionskih karata i boravka u Japanu snose japanski domaćini Nagasaki-hrvatsko društvo prijateljstva i grad Tokamachi.

Klapa Kaleta nema honorare niti dnevnice na ovom putovanju. Naglašavam da Turistička zajednica grada Zadra, ali niti bilo koja druga institucija Grada ili Županije nema svog udjela u organizaciji niti financiranju ovoga putovanja.

Prema tome svakome objektivnom je jasno da je u Vašim medijima iznesam niz neistinitih i zlonamjernih činjenica koje sada prenose i drugi mediji.

Zato smatram da ste dužni bez odgode objaviti ovaj demantij, a smatram da postoje i zakonski temelj za ispriku, međutim to ostavljam Vama kao nakladniku i Vašem novinaru na savjest.

S osobitim poštovanjem,

Ante Rados

18. travanj 2024 09:32