StoryEditorOCM
TribinaZAVRŠNA KONFERENCIJA EUROPSKOG PROJEKTA AVATAR

Zadarski srednjoškolci na stručnoj praksi u Potrugalu

Piše Zadarski.hr
18. svibnja 2018. - 20:05
AVATAR_Portugal (2)

Završna konferencija EU projekta Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića „Obuka poljoprivrednih, veterinarskih i agroturističkih tehničara u svrhu unaprjeđenja vještina za razvoj ruralnog područja" - AVATAR održat će se 21. svibnja.

„AVATAR" je projekt financiran iz sredstava programa Erasmus + programa u okviru poziva 2017.g. za ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Nositelj projekta je Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar a hrvatski partneri su Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, Srednja škola Hvar te europski partner Braga Mobility Open iz Portugala. Engleski naziv projekta je A.V.A.T.A.R. - Agricultural, Veterinary and Agrotourism Training According Rural. Projekt AVATAR omogućio je učenicima iz zanimanja agroturistički tehničar, poljoprivredni tehničar i veterinarski tehničar dva tjedna stručne prakse u trening centrima u Portugalu (Bragi).

Pružila im se prilika da usavrše svoja znanja te stručne i poduzetničke vještine, suvremeni tehnološki proces i inovativne nastavne metode te su ih po povratku implementirali u svoje lokalne zajednice.

Projekt je u skladu s Razvojnom strategijom Zadarske županije u kojoj se navodi da 70% od ukupnog broja gospodarstava čine mala seoska domaćinstva, te da se njime pokušava motivirati mlade ljude za nastavak školovanja i rada u poljoprivrednom sektoru, čime bi se dugoročno gledano doprinijelo uklanjanju problema odlaska mladih ljudi sa sela.

26. travanj 2024 06:22