StoryEditorOCM
TribinaPISMO VJERNOG KORISNIKA "BANINE"

Ovo je prevršilo svaku mjeru, pa je li Višnjik sportski centar ili dječje igralište?

Piše čitatelj
19. rujna 2018. - 11:14
visnjik_otvorenje34-120517.JPG

Poštovani, kao dugogodišnji korisnik „Banine“ prvo želi izraziti oduševljenje obnovom ovog kompleksa, u početku sam bio skeptik, ali sada kada vidim učinjeno i da je sve ostalo besplatno za građane jednostavno mojim pohvalama nema kraja.

ALI!

Od nedavno nemam mjesta za rekreaciju, ne od rekreativaca već od djece i njihovih roditelja. I sam imam dijete pa sam tim više ljut jer mi nije palo na pamet doći sa djetetom i *igračkama *i sjesti ga u pijesak u gornji dio bivšeg poligona jer to nije dječje igralište i to nije namijenjeno njima! Ili se varam?

Ili *učiti hodati dijete hodati po novoj atletskoj stazi *jer je mekana i djetetu ne smeta kada padne dok rekreativci (a i mnogi profesionalni sportaši) pokušavaju trčati! Nije mi palo na pamet ni djetetu dopustiti da* vozi biciklu po toj istoj stazi* niti koristiti tu stazu za šetnju sa kolicima. Nije mi palo na pamet ni *djetetu mijenjati pelenu* na novoj umjetnoj travi dok se pokraj ljudi pokušavaju zagrijati, istezati… a niti koristiti obližnji grm za *obavljanje nužde djeteta,* jer eto to je dijete i to nikome neće smetati.

Hoće i smeta!

Nije mi palo na pamet ni dopustiti da dijete nabija loptu na vježbalištu i ometa ljude *konstantnim zabijanjem lopte ili samog djeteta *u rekreativce dok roditelj unedogled govori pusti barbu da vježba. Ali dijete ne pušta barbu. Ali to dijete nije krivo. Krivi su roditelji. I to je sve prešlo granice ukusa.

Gdje su redari od početka otvaranja obnovljenog centra koji nisu dopuštali ni da se sa biciklom pod ruku prođe kroz Baninu, a kamoli ovakve promenade svih mogućih dječjih pomagala i same djece po stazi, što se promijenilo od početka? Neka mi netko kaže, možda sam sve pobrkao pa ovo je dječje igralište, a ne sportski centar. Jednom prilikom sam prigovorio kada jednostavno nije bilo moguće odraditi jednu vježbu, a kamoli potrčati u miru i od straha da mi ne izleti nečije dijete na stazu jer pogodite tko bi bio kriv, pa mi je rečeno da se to iz njihovih džepova uređivalo. Je, ali uređuju se i ceste pa ne vidim da vam djeca trče i igraju se po njoj. Hoću reći kakav besmisleni argument.

Molim vas da pod hitno uvedete reda, ili da im pod

hitno uredite igralište koje najavljujete ili da mi kažete da sam u krivu pa da prestanem koristiti Baninu za sport nego da dođem, sa djetetom, legnem na atletsku stazu dok dijete vozi bicklu po njoj. Pozivam svih da dođu u popodnevnim satima i uvjere se sami u ovo što govorim.

Vjerni korisnik Banine, još uvijek.

25. travanj 2024 20:15