StoryEditorOCM
Tribina110 GODINA POSTOJANJA HRVATSKO PJEVAČKO GLAZBENOG DRUŠTVA "ZORANIĆ"

Društvu će biti uručena Povelja Hrvatskog sabora kulture

Piše Zadarski.hr
12. studenog 2018. - 13:30
zoranic

Veliku obljetnicu – 110 godina postojanja, Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo “Zoranić” obilježava i Svečanom skupštinom. Skupština će se održati u srijedu, 14. studenog 2018. s početkom u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači.

Tom prigodom Društvu će biti uručena Povelja Hrvatskog sabora kulture za izuzetna dostignuća na području kulturno-umjetničkog amaterizma i obogaćivanje hrvatske kulture. Ta će krovna organizacija amaterskog stvaralaštva, uz to, brončanim, srebrnim, zlatnim i dijamantnim diplomama nagraditi i sadašnje aktivne članove Društva za njihovo dugogodišnje djelovanje na području kulturnog amaterizma. Inače, “Zoranić” u godini u kojoj obilježava svoju 110. obljetnicu, ima čak troje aktivnih članova kojima će biti dodijeljena dijamantna diploma za 40 i više godina sudjelovanja u radu Društva.

- Ovim putem obavještavamo i pozivamo sve bivše članove kao i prijatelje “Zoranića” da nazoče Svečanoj skupštini i uveličaju veliku obljetnicu Društva koje je tijekom svih tih desetljeća djelovanja postalo zadarski glazbeni dragulj, poručili su iz Hrvatsko pjevačko glazbenog društvo “Zoranić”.

20. travanj 2024 01:36