StoryEditorOCM
TribinaPROJEKT MELAdetect - RANO OTKRIVANJE MELANOMA KOŽE, SLUZNICA I OKA

Radionice se održavaju u Zavodu za javno zdravstvo

Piše Zadarski.hr
15. studenog 2018. - 14:26
euromelanom13-210416

Nastavljajući s realizacijom započetih edukativnih radionica tijekom ljeta, a u okviru provođenja svojih redovitih aktivnosti na projektu MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, započinje se s novim ciklusom dvodnevnih radionica s tematikom Kliničke značajke melanoma.

Radionice namijenjene zdravstvenim djelatnicima i studentima koje će voditi eminentni stručnjaci iz ovog područja će se održati u ponedjeljak 19. studenog 2018. godine s početkom u 12 sati, u predavaonici knjžnice u Općoj bolnici Zadar. Nakon predavanja i prikaza slučajeva uslijediti će tematska rasprava sa sudionicima radionica.

Predavači su: Željka Kasap-Juko, dr. med. spec. dermatologije i venerologije, dr. sc. Maja Banović, dr. med. spec. ginekologije, subspec. humane reprodukcije i dr. sc. Samir Čanović, dr. med. spec. oftalmolog. Sudjelovanje na radionicama za zdravstvene djelatnike boduje se sukladno Pravilniku hrvatske liječničke komore, kao i Pravilniku komore medicinskih sestara.

Radionice namijenjene nezdravstvenim djelatnicima koje će voditi eminentni stručnjaci iz ovog područja će se održati u utorak 20. studenog 2018. godine s početkom u 12 sati, u predavaonici Zavoda za javno zdravstvo, na 4. katu Poliklinike. Nakon održanih predavanja i prikaza slučajeva sudionici radionica imat će priliku postavljanja pitanja predavačima.

Predavači su: Ivana Patrk, dr. med. spec. dermatologije i venerologije i dr. sc. Samir Čanović, dr. med. spec. oftalmolog. Također, sudionicima ovih radionica biti će podijeljene potvrde o sudjelovanju. Svi prisutni sudionici moći će se predbilježiti za obavljanje preventivnog pregleda, koji će se provoditi u sklopu projekta MELAdetect, o čemu će biti pravovremeno informirani.

Osnovni cilj edukativnih radionica je širenje znanja i podizanje svijesti o mogućim kliničkim slikama melanoma, novim dijagnostičko-terapijskim procedurama i mogućnostima sudjelovanja u kliničkim studijama, budući da je melanom najzloćudniji tumor kože i sluznica, a nije ga uvijek lako dijagnosticirati u ranoj fazi. Njegovo kasno otkrivanje ostavlja male mogućnosti za izliječenje oboljelih, te je od iznimne važnosti rano otkrivanje.Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže radionicama.

Projekt MELAdetect realizira se u sklopu trilateralnog programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, koji se sufinancira iz sredstava Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je Eur 652.427,90, a vodeći partner je Zavod za javno zdravstvo Zadar, s projektnim partnerima Sveučilištem u Zadru, Agencijom za razvoj zadarske županije (ZADRA NOVA), te Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru i JZU Opštom bolnicom "Blažo Orlandić" Bar.

24. travanj 2024 04:44