StoryEditorOCM
TribinaPRIOPĆENJE MARKA PUPIĆA-BAKRAČA

Moj isključivi način borbe u političkoj areni je putem obraćanja javnosti, potpuno sam bezopasan i od mene nitko ne bi trebao osjećati strah bilo koje vrste

Piše Marko Pupić - Bakrač
17. studenog 2018. - 11:36
sjednica_zupanije10-080218

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti. 

"Priopćenje za javnost Kristijana Kovačevića u potpunosti je nebulozno, temelji se na nekakvim njegovim infišacijama koje nemaju veze ni s čim. Ja osobno nikada nisam prozivao niti napadao Kristijana Kovačevića jedva mi je poznato da se bavi politikom. Samo sam odgovorio dopis koji su on i njegova kolegica Irena Gulan Šimurina poslali medijima a u kojima su spomenuli moje ime.

Taj odgovor očigledno Kristijan Kovačević nije najbolje razumio pa ga je u svojoj glavi preradio kao nekakav napad na njega a ne kao ono što jest najnormalniji mogući odgovor njemu i Ireni Gulan Šimuina na njihove objede. Svima je poznato da sam ja nezavisni vijećnik izabran na listi AM i MOSTa te da nisam član niti jedne stranke a kamoli čelnik AM u poodmaklim godinama kako kaže Kovačević. Čelnik AM u Zadru je Ante Rubeša i to je svima poznato, osim izgleda Kristijanu Kovačeviću.

Što se tiče mog navodnog bavljenja politikom za vrijeme radnog vremena mogu reći da je ta teza iznešena nebrojeno puta iz pera novinara proizašlih iz medijske kuće VOX. Sukladno tome prema pisanju tih novinara i anonimnim prijavama više puta su vršene kontrole od strane Ministarstva poljoprivrede istinitosti tih navoda. Sve kontrole su pokazale da sam svaku političku aktivnost obavljao u slobodno vrijeme. Štoviše nikada nisam koristio mogućnost koji mi pruža Zakon o lokalnoj i područnoj ( regionalnoj ) samoupravi čl.31 st.3koji kaže: "Član predstavničkog tijela ima pravo na opravdani neplaćeni izostanak s posla radi sudjelovanja u radu predstavničkog tijela i njegovih radnih tijela." Uvijek sam uzimao slobodne dane za sjednice Gradskog vijeća i Županijske skupštine.

Za razliku od mene velika većina vijećnika koristi te benefite. Čudno mi je kako Kovačević kao oporbeni vijećnik ne propituje da li HDZ-ovci dolaze na sjednice u slobodno vrijeme ili za vrijeme radnog vremena. Kako ne vidi da su na predizbornim skupovima HDZ-a zaposlenici i direktori gradskih tvrtki, gradske uprave, županije i to u uredovno radno vrijeme. Na kraju krajeva Kovačević kao gradski vijećnik i savjestan građanin ima moralnu i zakonsku obvezu prijaviti me ukoliko posjeduje saznanja ili dokaze za ono što tvrdi. Pa evo pozivam ga ovim putem da to i učini.

Jedna kontrola iz Ministarstva manje-više, koga briga. U svojoj potpunoj pogubljenosti Kovačević bulazni o nekakvoj budućoj suradnji pojedinih stranki sa HDZ-om. Sve to u momentu dok je njegov direktni šef Ivan Vrdoljak u koaliciji s HDZ-om na način nezabilježen u hrvatskoj političkoj povijesti a Antunova nadređena Renata Sabljar Dračevac drži štangu HDZ-u u Županijskoj skupštini ( o čemu je javno govorilo više SDPovaca uključujući i Novoselovića ). Dakle oni čije su stranke već u koaliciji sa HDZ-om optužuju nekoga da će ići u koaliciju sa HDZom!? Može li veći paradoks? 

Nakon očiglednih Kovačevićevih utuživih neistinitih navoda i fantastičnih konstrukcija on druge paušalno bez navođenja konkretnih stvari proziva za vrijeđanja i napade, drži predavanja o moralnoj kaljuži. Možda da o moralnoj kaljuži napiše pismo svom šefu Ivanu Vrdoljaku!? Njegovi hvalospjevi samom sebi kao racionalnom, moralnom, požrtvovnom i marljivom političaru ne znam da li su više smiješni ili žalosni. Možda najbolje stanje u kojem se Kovačević nalazi opisuje zadnja rečenica u njegovom Priopćenju gdje poručuje da me se ne boji!? Nikada nisam bio u nikakvom kontaktu s Kovačevićem, niti imam namjere. Zašto bi me se bojao?

Moj isključivi način borbe u političkoj areni je putem obraćanja javnosti, potpuno sam bezopasan i od mene nitko ne bi trebao osjećati strah bilo koje vrste. Nisam dovoljno stručan da procijenim što se to događa u Kovačevićevoj glavi ali u svakom slučaju njegova projekcija stvarnosti nema nikakve veze sa stvarnošću.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić-Bakrač"

18. travanj 2024 05:25