StoryEditorOCM
TribinaPRIOPĆENJE STUDENTSKOG ZBORA SVEUČILIŠTA U ZADRU

'Klub u potpunosti ispunjava svoju funkciju. Zadovoljni smo trenutnom suradnjom s Gradom i sa Sveučilištem!'

Piše Studentski zbor Sveučilišta u Zadru
30. studenog 2018. - 12:38
1_zadar_riva6-021114

Priopćenje Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru prenosimo u cijelosti:

Poštovani, potaknuti Vašim člankom Čemu služi studentski klub, koji je prepun netočnih i neprovjerenih informacija te donosi pogrešno tumačenje naše izjave, osjećamo se dužni reagirati i razjasniti neke stvari.

Govoreći o Studentskom klubu Božo Lerotić, pitate se služi li za čajanke? Da, Klub služi, između ostalog, i za čajanke. Klub je prostor koji veliki broj studenata doživljava upravo onako kako je na početku bio zamišljen – kao studentski dnevnik boravak. U njemu se uči, jede, pije, odmara, igraju se društvene igre, u njemu se održavaju konferencije, okrugli stolovi, predavanja, sastanci, stolnoteniski i šahovski turniri i KLUB U POTPUNOSTI ISPUNJAVA SVOJU FUNKCIJU. Pravo korištenja imaju svi studenti uz prethodnu najavu, a česti su domjenci i zabave. Klub je i izvor prihoda nekolicini studenata koji su zaposleni kao domaćini i potpuno je neozbiljno i bezobrazno zaključiti kako Klub ne ispunjava funkciju i služi samo za čajanke. Studenti imaju i druge potrebe i interese osim noćnih zabava.

Također navodite kako Klub očito ne zadovoljava sve potrebe, misleći na brucošijadu pa Vas mi molimo, recite nam, koji prostor u Zadru je u mogućnosti primiti gotovo 6000 studenata? Osim dvorane na Višnjiku, ništa nam nije palo na pamet, ali Vi očito znate nešto što mi ne znamo.

Želeći omogućiti doživljaj brucošijade što većem broju studenata, malo smo pogledali 'izvan okvira' i odlučili smo dokazati kako se studenti znaju i mogu zabavljati i izvan pretrpanih i zadimljenih prostora uz potoke alkohola. U razgovoru s ljudima iz Sportskog centra Višnjik i Grada Zadra, javila se ideja 'ledene brucošijade'. Dosadašnjih godina brucošijada se održavala u zadarskim noćnim klubovima, a ovogodišnji prostor bio je dobar izbor jer nudi brojne sadržaje i priliku za aktivno druženje, nevezane isključivo za šank. Osim više različitih sadržaja koje nudi, prednost ovog prostora je bila i mogućnost dolaska većeg broja ljudi pa smo podijelili 700 besplatnih narukvica.

Istina je kako Zadru nedostaje jedan veliki Božo Lerotić, međutim, u dokazivanju te činjenice nemojte se koristiti našim imenom i nama bitnim događajem, nemojte izvlačiti riječi iz konteksta i nemojte prozivati Grad u naše ime. Mi smo zadovoljni trenutnom suradnjom s Gradom i sa Sveučilištem od kojeg dobivamo svu pomoć koja nam je potrebna, kad god je tražimo. Studentski zbor čini skupina studenata koji odvajaju svoje vrijeme i volonterski sudjeluju u svim projektima, ne tražeći naknadu. Nećemo je ni tražiti jer nismo ovdje da bismo se hvalili nego da bismo realizirali svoje planove i ideje, a svoje eventualno nezadovoljstvo iskazat ćemo sami, ne trebamo posrednika. Ipak nas je 6000.

Predsjedništvo Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru

20. travanj 2024 08:40