StoryEditorOCM
TribinaPRIOPĆENJE ŽUPANIJSKOG VIJEĆNIKA

Pupić-Bakrač: Koje su sankcije za Peroš jer je zapošljavanjem Ricova oštetila Narodni muzej za 72 tisuće kuna?

Piše Marko Pupić-Bakrač
30. studenog 2018. - 15:21
zadarski_blok1-121118_2

Priopćenje vijećnika u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marka Pupića-Bakrača prenosimo u cijelosti:

Renata Peroš prouzročila je Narodnom muzeju Zadar štetu preko 72 000 kuna protuzakonitim zapošljavanjem Davida Ricova. Kao da nije dovoljna već pričinjena šteta, generiraju se novi troškovi odnosno nova šteta besmislenom žalbom Ustavnom sudu. Osnivači ustanove se ponašaju po onoj uija vuk magare. Kako kaže Božidar Longin on vodi županiju kao tvrtku. Samo nije rekao kakvu. Radi se o tvrtci za uhljebljivanje HDZovaca. Gdje niti jednom HDZovcu ne može pasti vlas s glave ma koliko nesposoban bio, ma koliku štetu učinio. U tom županijskom uhljebistanu mijenjaju se pravilnici kako bi se na mjestu prometne struke (cestovni smjer) zaposlio inženjer tekstilno-kemijske tehnologije. Jedina potreban dokument za zapošljavanje u županijskom uhljebistanu i ustanovama pod ingerencijom uhljebistana nije diploma ni struka nego partijska knjižica. I konobar može biti direktor, samo ako ima partijsku knjižicu.

Pupić-Bakrač uputio je pitanja (koja donosimo u nastavku) županu Božidaru Longinu, predsjednici Muzejskog vijeća Marini Vuković Dujmović te pročelniku županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ivanu Šimuniću

PREDMET: ZAHTJEV ZA PISANIM ODGOVORIMA

  1. Budući je presuda kojom je Narodni muzej oštećen za 72 tisuće kuna postala pravomoćna da li je Muzejsko vijeće o tome raspravljalo na nekoj od svojih sjednica ?
  2. Ako je raspravljalo koji su zaključci doneseni i na koji način će biti sankcionirana ravnateljica Renata Peroš ?
  3. Ako se nije raspravljalo kada će se na Muzejskom vijeću raspravljati o tom slučaju i koje sankcije će biti poduzete protiv ravnateljice Renate Peroš ?
  4. Renata Peroš podnijela je žalbu Ustavnom sudu na pravomoćnu sudsku odluku. Prema tarifi Hrvatske odvjetničke komore sastavljanje žalbe Ustavnom sudu iznosi 500 bodova. To je 5000 kuna+ PDV, ukupno 6250 kuna. Svakome tko je jednom pročitao Zakon o radu jasno je da on prekršen prilikom zapošljavanja Davida Ricova. Budući ste Vi predsjednice Muzejskog vijeća gospođo Marina Vuković Dujmović pravne struke to je zasigurno i vama bjelodano jasno od prvog dana. Podnošenje žalbe Ustavnom sudu je nebuloza koja je Narodnom muzeju samo stvorila dodatne troškove. Za takav čin mogao se odlučiti i odobriti ga samo totalni analfabet. Da li ste Vi osobno i Muzejsko vijeće znali da je ravnateljica podnijela tu nebuloznu žalbu koja je stvorila dodatne troškove Narodnom muzeju ? Ako niste što ste poduzeli ili namjeravate poduzeti po tom pitanju ?
  5. Do kada Vi i Muzejsko vijeće mislite držati Renatu Peroš za v.d ravnateljice Narodnog muzeja budući kontinuirano nanosi financijsku štetu Narodnom muzeju, što svojim rasipničkim ponašanjem,što kršenjem zakona zbog čega se muzej sankcionira ? Kada će biti raspisan natječaj za ravnatelja Narodnog muzeja ?

1.Pravomoćnom presudom Visokog prekršajnog suda Narodni muzej je kažnjen sa 72 tisuće kune u slučaju protuzakonitog zapošljavanja Davida Ricova. Koliko su iznosili sudski troškovi i troškovi odvjetnika u navedenom predmetu ? 2.Ravnateljica Renata Peroš podnijela je žalbu Ustavnom sudu na presudu Visokog prekršajnog suda. Koliki su troškovi podnošenja žalbe i odvjetničkih usluga?

20. travanj 2024 16:24