StoryEditorOCM
TribinaPRIOPĆENJE MLADIH S PUNTAMIKE UOČI PREDSTOJEĆIH IZBORA ZA MJESNE ODBORE

​Smiješno je da stanovnici 15 godina ne znaju za repetitore u zvoniku, da se Nova riva urušava, da na Putu Dikla nakon svake kiše trebaju gumene čizme!

Piše NL Niko Marin
5. prosinca 2018. - 12:29
Wanderlust

Prije svega valja naglasiti da mi ne želimo "ući u politiku" već da smo, razočarani nerazumijevanjem gradskih vlasti, shvatili da putem Udruge mladih Puntamika čiji smo osnivači ne možemo dobiti kante za smeće, tuševe na plaži, ležeće policajce, odnosno sve što smo dosad tražili i sve što smatramo da je potrebno našoj lokalnoj zajednici.

Na svaki naš upit preusmjereni smo na Mjesni odbor Puntamika s kojim nikad nismo uspjeli ostvariti komunikaciju. Osluškujući tako potrebe stanovnika i potrebe kvarta shvatili smo da nismo jedini koji nemamo komunikaciju sa MO i iz toga je proizašla ideja osnivanja kandidacijske liste.

Mladi smo, imamo dovoljno volje, elana i ideja, kvalitetnu komunikaciju sa susjedima i na koncu, vjeru u pozitivne promjene. Ne možemo obećati brda i doline ali obećajemo da ćemo biti naporni tamo gdje treba kako bi pokušali pokrenuti promjene koje godinama zaobilaze gradski predio Puntamika kao jedan od najvažnijih turističkih dijelova grada.

Primjerice, nezamislivo je da jedna od najvećih gradskih plaža nema tuševe i dovoljan broj kanti za smeće. Nezamislivo je da dobar dio stanovnika ulice Put Dikla nakon svake veće kiše iz svojih domova mora izlaziti u gumenim čizmama. Nedopustivo je da se "Nova riva", kupalište koje u velikom broju posjećuju i majke sa malom djecom, urušava posljednjih 10 godina i kao takva predstavlja prijetnju. „Smiješno“ je da stanovnici našeg kvarta 15 godina nisu znali da su repetitori u zvoniku crkve i da nitko dosad nije iskazao političku volju za promjenom postojeće situacije i spriječavanje postavljanja novih repetitora koji su iznimno štetni za zdravlje.

To su samo neke „aktualne“ teme koje su u suživotu s nama zadnjih 15-ak godina, a njihovo bi rješavanje dovelo do kvalitetnije svakodnevice nas, kao i mnogobrojnih turista.

Kandidacijska lista grupe birača broj 4 – Niko Marin: kvart si TI.

1. Niko Marin 

2. Ivan Anić

3. Tomislav Luštica

4. Renato Pavin

5. Šime Mičić

6. Ante Mikelić

7. Ivan Jakoblić-Tošić

24. travanj 2024 01:15