StoryEditorOCM
TribinaREAGIRANJE LUKE PERINIĆA, NAČELNIKA OPĆINE VRSI

Nisam znao za povećanje naknada vijećnicima. Meni je plaća smanjena!

Piše Zadarski.hr
4. siječnja 2019. - 14:15
perinic

Načelnik Općine Vrsi Luka Perinić poslao nam je reagiranje na jučerašnji dopis koji potpisuju njegovi "nezadovoljni mještani".

Nastavno na Vaš članak objavljen dana 03.01.2019. o isplati naknada vijećnicima Općine Vrsi, želim kazati kako je Općinsko vijeće, pa tako i vijećnici neovisno u svom radu od funkcije načelnika koju obnašam. Na sjednici održanoj u subotu, 29.12.2018. nisam bio prisutan, niti sam bio upućen u namjere i glasanje o točkama koje su naknadno uvrštene na dnevni red, a što se može iščitati iz Zapisnika dostupnog na službenoj stranici Općine Vrsi (http://www.vrsi.hr/wp-content/uploads/2018/12/Zapisnik_291218.pdf).

Sukladno tome, nisam bio upućen u glasanje o točkama kojima se određuje naknada vijećnicima, te smanjenje plaće svim zaposlenicima Općine Vrsi, te mojoj zamjenici i meni osobno. Još uvijek mi nisu poznati razlozi ovakve odluke budući da su plaće zaposlenika, kao i moja, među najmanjima u Zadarskoj županiji, a vijećnici su se dobrovoljno odrekli svojih naknada za prošlu godinu na što sam bio iznimno ponosan. Nakon razgovora s vijećnicima moći ću detaljnije komentarati navedeno.

23. travanj 2024 19:16