REAGIRANJE LUKE PERINIĆA, NAČELNIKA OPĆINE VRSI Nisam znao za povećanje naknada vijećnicima. Meni je plaća smanjena!

REAGIRANJE LUKE PERINIĆA, NAČELNIKA OPĆINE VRSI

Načelnik Općine Vrsi Luka Perinić poslao nam je reagiranje na jučerašnji dopis koji potpisuju njegovi "nezadovoljni mještani".

Nastavno na Vaš članak objavljen dana 03.01.2019. o isplati naknada vijećnicima Općine Vrsi, želim kazati kako je Općinsko vijeće, pa tako i vijećnici neovisno u svom radu od funkcije načelnika koju obnašam. Na sjednici održanoj u subotu, 29.12.2018. nisam bio prisutan, niti sam bio upućen u namjere i glasanje o točkama koje su naknadno uvrštene na dnevni red, a što se može iščitati iz Zapisnika dostupnog na službenoj stranici Općine Vrsi (http://www.vrsi.hr/wp-content/uploads/2018/12/Zapisnik_291218.pdf).

Sukladno tome, nisam bio upućen u glasanje o točkama kojima se određuje naknada vijećnicima, te smanjenje plaće svim zaposlenicima Općine Vrsi, te mojoj zamjenici i meni osobno. Još uvijek mi nisu poznati razlozi ovakve odluke budući da su plaće zaposlenika, kao i moja, među najmanjima u Zadarskoj županiji, a vijećnici su se dobrovoljno odrekli svojih naknada za prošlu godinu na što sam bio iznimno ponosan. Nakon razgovora s vijećnicima moći ću detaljnije komentarati navedeno.

Naslovnica Tribina