StoryEditorOCM
TribinaZADARSKI BRANITELJI SE OKUPILI U DOMU ŽUPANIJE I PREDALI PRIOPĆENJE:

„Osuđujemo degradiranje ministra obrane kao institucije, posebno kao čovjeka i ratnog generala hrvatske pobjedničke vojske!“

Piše L.B.
17. siječnja 2019. - 15:10
maslenica21-220118

Zadarski branitelji u četvrtak su „iskoristili“ konferenciju za novinare koja se povodom skorog obilježavanja obljetnice akcije Maslenica održavala u Domu županije u Zadru, te su dočekali novinare kako bi reagirali na događaje u Hrvatskom saboru vezane uz ministra obrane Damira Krstičevića.

Davor Prtenjača,  predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Zadarske županije, kazao je kako „izražava podršku ratnom zapovjedniku“, te kako sve udruge proizašle iz Domovinskog rata Zadarske županije oštro osuđuju način ophođenja u Hrvatskom saboru. Predali su priopćenje u kojem se navodi:

- U ime svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata Zadarske županije, a vezano uz ružne i nedopustive scene i napade na generala Damira Krstičevića koje traju danima zbog neostvarene nabavke zrakoplova F16 Barak, koje su kulminirale u Hrvatskom saboru provokacijom gospodina Franka Vidovića, usuđujemo se reći da je to nedopustivo. Oštro osuđujemo degradiranje Hrvatskog sabora kao važne institucije, degradiranje ministra obrane kao institucije, posebno kao čovjeka i ratnog generala hrvatske pobjedničke vojske, zapovjednika 4. gardijske brigade koji je zapovijedao u najkritičnijim trenucima, ujedno i najslavnijem trenutku u povijesti Domovine. Tada su ginuli hrvatski sinovi, naši suborci i braća. Mi hrvatski branitelji uvrijeđeni smo takvim postupanjem i ovo je napad na sve nas – branitelje, poginule i nestale, te civile Domovinskog rata – stoji u priopćenju svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Zadarske županije

Brigadir Ivica Matešić Jeremija je pridodao da je način komuniciranja u Hrvatskom saboru ispod svih razina kulture ponašanja i ophođenja.

- Ljudi misle da u Sabor biraju najbolje ljude koje Hrvatska ima. Na žalost, svjedočili smo koga biraju i što biraju, i načinu na koji se odnose prema čovjeku koji je želio samo dobro, želio je osigurati snažnu hrvatsku vojsku i na tome on radi cijelog svog života, od kad je postao zapovjednik 4. gardijske. Posao s avionima je propao jer izraelska država nije uskladila svoje odnose sa SAD-om i zašto onda onakva provokacija? I to od čovjeka od kojeg ne očekuješ, koji ti je bio suborac. To još više boli. Možda da sam ja bio na njegovom mjestu bih skočio preko onoga 'banka' – rekao je brigadir Ivica Matešić Jeremija.

16. travanj 2024 19:10