StoryEditorOCM
TribinaFOTO: TZ BIOGRAD NA SAJMU „NATOUR ALPE ADRIA“

Najavljena utrka po gradu, maraton oko Vranskog jezera, jedrenje po Pašmanskom kanalu...

Piše LAG Laura
3. veljače 2019. - 18:49
IMG_0410

Grad Biograd na Moru nastupio je i ove godine sa svojom Turističkom zajednicom na sajmu „Natour Alpe Adria“ u Ljubljani u vremenu od 31.01.2019. do 03.02.2019.g. Prilikom nastupa predstavljena je turistička ponuda grada i okolnih mjesta a poseban naglasak je bio na najavi prve velike manifestacije koja je namijenjena upravo posjetiteljima iz Slovenije – „SLOVENSKI VIKEND“, koja će se održavati od 27.04. do 05.05.2019.g. u Biogradu na Moru.

Sajam „Natour Alpe Adria“ prosječno posjeti preko 15.000 posjetitelja, a na njemu izlaže preko 350 izlagača iz 12 država. Tržište Slovenije je jako bitno za Grad Biograd na Moru jer se godišnje ostvari preko 26.000 dolazaka i skoro 200.000 noćenja gostiju upravo iz nama susjedne države. Ovim brojkama svakako pridonosi veliki rad turističkih djelatnika i gradske uprave na promotivnim aktivnostima kroz cijelu godinu u Sloveniji, a posebno preko svojih gradova partnera – Moravske Toplice, Slovenske Konjice, Žalec i Radlje ob Dravi.

Na sajmu je predstavljen program manifestacije svim posjetiteljima, predstavnicima medija kao i predstavnicima gradova partnera. Kao i protekle dvije godine, program će sadržavati cijeli niz zabavne, kulturne i sportsko – rekreativne ponude. Organizirat će se koncerti klapa „Rišpet“ i „Bunari“, a iz Slovenije će nastupati popularni bendovi „Modrijani“ i „Čuki“ te DJ Radio Aktuala. Od sportsko rekreativnih aktivnosti posjetiteljima će se ponuditi sudjelovanje u utrci po gradu, maratonu oko Vranskog jezera, jedrenja po Pašmanskom kanalu, posjeta Fun Parku Biograd te niz manjih aktivnosti.

Potrebno je napomenuti da se najavljena manifestacija „SLOVENSKI VIKEND“ događa treću godinu za redom a prve dvije su se pokazale kao pun pogodak jer se po prvi puta grad napunio sa više tisuća posjetitelja početkom petog mjeseca, koji su ostvarili skoro 8.000 noćenja, naravno većim dijelom gostima iz Slovenije.

Ovo je samo manji dio aktivnosti koje Biograd na Moru sprema za 2019. turističku godinu, te se, prema svim najavama, opet očekuje veliki broj turista i obaranje svih zacrtanih planova. Osim promotivnih aktivnosti i organiziranja manifestacija, grad Biograd kao i turistički djelatnici intenzivno rade na podizanju kvalitete cijele destinacije, a to se vidi na uređenju cijelog grada te pripremama za narednu sezonu.

Dokaz da Biograd ide u dobrom smjeru su svi relevantni statistički pokazatelji u turizmu – broj noćenja i broj dolazaka koji su sve bolji i bolji iz godine u godinu.

Iz Hrvatske, uz Grad Biograd na Moru, na sajmu su nastupali i Hrvatska turistička zajednica, Općina Vir te niz gospodarskih subjekata u turizmu individualno i preko svojih udruženja.

27. travanj 2024 04:05