U ORGANIZACIJI PU ZADARSKE I OŠ STARIGRAD Policajci učili djecu o sigurnosti na internetu

U ORGANIZACIJI PU ZADARSKE I OŠ STARIGRAD

Povodom obilježavanja „Dana sigurnijeg interneta 2019." danas je u organizaciji PU zadarske i OŠ Starigrad u Starigradu održano predavanje izlokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu". Predavanja su namijenjena učenicima sedmih razreda osnovne škole, a predstavljaju prvu komponentu ovog projekta.

Nositelj ovog Projekta je Zadarska županija odnosno Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a provodi ga Radna skupina za problematiku sigurnog ponašanja mladih na internetu, kao radno tijelo Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

Predavanja su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske, koji su učenike upoznali sa savjetima o rizičnim ponašanjima kojima su izloženi prilikom korištenja društvenih mreža, te o ovisnosti koju izaziva dugotrajan boravak na društvenim mrežama, te o potrebi prijavljivanja svakog društveno nedopuštenog ponašanja.

Učenici su aktivno sudjelovali u predavanjima iznoseći svoja stajališta o pozitivnim stranama korištenja društvenih mreža, kao i stajališta o negativnim stranama i opasnostima korištenja interneta.

Tijekom predavanja prikazani su i spotovi te kratki filmovi o opasnostima kojima su mladi izloženi na društvenim mrežama, a u raspravu i tijek predavanja aktivno su se uključili i stručni suradnici škole.

U sklopu ovih aktivnosti učenicima osmog razreda održana su predavanja iz Prve komponente nacionalnog projekta „Zdrav za 5", koja uključuju prevenciju ovisnosti, rizična ponašanja i posljedice kojima su učenici izloženi zbog konzumiranja alkohola. U okviru ovih aktivnosti provedena je i interaktivna radionica „Subotnja večer".

Tijekom radionice učenici su iznosili svoja razmišljanja da mladi konzumiraju alkohol iz znatiželje, zatim iz želje za dokazivanjem i potrebe da budu važni u svojoj okolini. Ne žele se razlikovati od osoba u čijem društvu se nađu, a koje osobe u njihovom društvu konzumiraju sredstva ovisnosti te da u tom trenutku nisu svjesni posljedica.

Naslovnica Tribina

Najčitanije

SKANDAL U BIOGRADU (3); VIDEO: EVO KAKO JE IZGLEDALO IZVLAČENJE NAGRADNE IGRE KOJA JE IZAZVALA SKANDAL U BIOGRADU "Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna i zašto nije bila zapečaćena? Jesu li na ''sretnim'' kuvertama bila napisana imena?"

Evo kako je izgledalo izvlačenje nagradne igre koja je izazvala skandal u Biogradu na moru. U videu se može vidj...
"Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna i zašto nije bila zapečaćena? Jesu li na ''sretnim'' kuvertama bila napisana imena?"

"OVO SPADA U RUBRIKU VJEROVALI ILI NE" Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi: "Ne mogu dokučiti dal se pravi glupa ili je stvarno glupa ili je u pitanju jedno i drugo pa imamo glupost na kvadrat?!"

Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi:
Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač obratio se medijima kako bi javnost obavijestio o zahtjevu za očitovanje ...
Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi: "Ne mogu dokučiti dal se pravi glupa ili je stvarno glupa ili je u pitanju jedno i drugo pa imamo glupost na kvadrat?!"