ZADARSKI SDP ZAPREPAŠTEN INCIDENTOM U EKONOMSKOJ ŠKOLI Zastrašujuće je minoriziranje ovog gnjusnog čina od ravnatelja Joze Dragića, bivšeg pravaša, kojeg je politika dovela na čelo škole!

ZADARSKI SDP ZAPREPAŠTEN INCIDENTOM U EKONOMSKOJ ŠKOLI

Priopćenje GO SDP-a povodom incidenta u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi prenosimo u cijelosti:

Žigosanje, kao jedan od najgorih oblika zlostavljanja i ponižavanja, dogodilo se u 21. stoljeću, u Zadru, u odgojno-obrazovnoj ustanovi. Vijest koja zaledi krv u žilama svakog normalnog građanina, koji se s pravom pita što je sljedeće i kamo to ide naše društvo.

Gotovo prešutno odobravanje govora mržnje koje traje godinama u našem gradu dovelo je do najgoreg oblika poniženja i doživotnih posljedica za mladu djevojku koja se našla na putu onome koji je odgajan da mrzi i nanosi zlo svakome tko je drugačiji.

Škola kao odgojno obrazovna ustanova zadnje je mjesto u kojem možemo očekivati ovakav oblik nasilja, ali ono što djeluje zastrašujuće izjava je ravnatelja Ekonomski-birotehničke i trgovačke škole Joze Dragića. Ne samo da nije ništa poduzeo i odmah obavijestio nadležne institucije, već je dao izjavu koja izaziva zaprepaštenje, pogotovo kada dolazi od ravnatelja škole.

„Bio je to manji incident, učenici su se izmirili i idemo najnormalnije dalje kao da se ništa nije dogodilo, nije bilo potrebe zvati hitnu i policiju.“

Sve izgovoreno djeluje nevjerojatno pogotovo što dolazi iz usta prosvjetnog djelatnika, ali za one koji znaju način kadroviranja u zadarskom školstvu ne treba čuditi. Naime Jozo Dragić je bivši pravaš, zbog čega je u političkim okolnostima, ponovljenom natječaju i izmjenama članova Školskog odbora 2008. godine izabran za ravnatelja najveće srednje škole u Zadru.

Dragić je bio i županijski vijećnik tadašnjeg HSP-a. Upravo je politika odigrala ulogu u postavljanju ovog čovjeka na čelo odgojno-obrazovne ustanove pa ne čudi minoriziranje ovog gnjusnog čina i žigosanje slova U na nedužnim učenicima. Ovakvi ljudi nigdje drugdje ne bi dobili priliku biti na čelu ustanova koje odgajaju i obrazuju ljude nego u Zadru.

Doživotni ožiljak na ruci mlade djevojke i vratu mladog momka za njega su manji incident, a za nas trajan podsjetnik na kaljužu iz koje Zadar mora naći snage izaći.

Predsjednik GO SDP-a Zadar Antun Novoselović

Naslovnica Tribina

Najčitanije

SKANDAL U BIOGRADU (3); VIDEO: EVO KAKO JE IZGLEDALO IZVLAČENJE NAGRADNE IGRE KOJA JE IZAZVALA SKANDAL U BIOGRADU "Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna i zašto nije bila zapečaćena? Jesu li na ''sretnim'' kuvertama bila napisana imena?"

Evo kako je izgledalo izvlačenje nagradne igre koja je izazvala skandal u Biogradu na moru. U videu se može vidj...
"Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna i zašto nije bila zapečaćena? Jesu li na ''sretnim'' kuvertama bila napisana imena?"

"OVO SPADA U RUBRIKU VJEROVALI ILI NE" Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi: "Ne mogu dokučiti dal se pravi glupa ili je stvarno glupa ili je u pitanju jedno i drugo pa imamo glupost na kvadrat?!"

Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi:
Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač obratio se medijima kako bi javnost obavijestio o zahtjevu za očitovanje ...
Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi: "Ne mogu dokučiti dal se pravi glupa ili je stvarno glupa ili je u pitanju jedno i drugo pa imamo glupost na kvadrat?!"