RADNIČKA FRONTA O SLUČAJU ŽIGOSANJA U EKONOMSKOJ ŠKOLI Skandalozno mlaka, nedovoljna i zakašnjela reakcija ravnatelja te lokalne policije, govore koliko duboku podršku ustaška ideologija ima u vladajućoj klasi i državnom aparatu!

RADNIČKA FRONTA O SLUČAJU ŽIGOSANJA U EKONOMSKOJ ŠKOLI

Priopćenje Radničke fronte prenosimo u cijelosti:

Radnička fronta, povodom sramotnog slučaja maltretiranja i poticanja na mržnju u školi - incidenta u srednjoj školi u Zadru gdje je jedan učenik, usred nastave, užarenim metalom žigosao slovom "U" učenicu albanske nacionalnosti te još jednog učenika, uz popratno veličanje ustaštva - te povodom skandalozno mlake, nedovoljne i zakašnjele reakcije ravnatelja te lokalne policije, izražava najoštriju osudu i svoje negodovanje te zgađenost spomenutim incidentom.

Za sve one, mahom situirane "urbane liberale", koji su kao papagaji ponavljali mantru o tome kako "se samo treba ostaviti prošlosti"; nadamo se da će ovaj incident poslužiti kao konačno buđenje. Hrvatska je, nažalost, kroz sve generacije "od 7 do 77" zaražena otrovnom, gubitničkom i krvoločnom ideologijom fašizma i ustaštva. To se očituje na brojne načine - medijski upadljivo kroz ovakve incidente, ali također i na "pozadinski i svakodnevni" način, tolerancijom policijskih i pravosudnih organa, koja u drugom koraku funkcionira kao poticaj i ohrabrenje za daljnje napade i incidente ove prve kategorije. 

Činjenica da policija nije uopće saznala niti reagirala na ovaj slučaj do trenutka kad je on već izašao u svim medijima, kao i zapanjujuće mlaka reakcija ravnatelja škole, govore primarno o tome koliko duboku podršku ustaška ideologija ima u određenim segmentima vladajuće klase i državnog aparata.

Do poraza tih snaga neće doći promjenom vladajućih elita, niti kvalitetnijim školskim kurikulumom - iako te stvari imaju svoju funkciju - nego prije svega općom društvenom mobilizacijom i reagiranjem na svaki ovakav incident, kako bi se proustaškim elementima - koliko god godina imali - uskratio svaki prostor za neometano zastupanje svojih krvoločnih stavova. 

Radnička fronta je svjesna da, u trenutno političkoj konstelaciji, ne može napraviti puno više nego osuditi ponašanje maloljetnog delikventa, školskog ravnatelja te lokalnih policijskih šefova. Ali to nas samo ohrabruje i motivira da nastavimo u svojoj borbi za Hrvatsku u kojoj će ovakvi nemili incidentni biti samo daleko sjećanje.

Za medijsku radnu grupu, Marko Milošević Radnička fronta

Naslovnica Tribina

Najčitanije