StoryEditorOCM
Tribina"DRAMA NA OTOKU ISPRED ZADRA, STANOVNICI VEĆ DANIMA BEZ VODE" (2)

Direktor Vodovoda Tomo Matek: Ispunili smo sve svoje obveze, do nesporazuma je došlo jer Silba nema mjesni odbor

Piše Zadarski.hr
27. veljače 2019. - 15:28
tomislav_matek3-030512

Nastavno na članak "Drama na otoku ispred Zadra, stanovnici već danima bez vode: “Nisam se opra deset dana, sam sebi smrdim. Ono što užicamo kod susjeda koristimo za piće i kuhanje“ koji ste dana 26. veljače 2019. godine objavili na svom portalu uslijedili su brojni pozivi zabrinutih mještana otoka Silbe zbog čega Vam se dostavljaju točne informacije u vezi s isporukom vode na otoku Silbi.

Distribucija vode na otocima koji administrativno pripadaju Gradu Zadru, pa tako i na otoku Silbi voda se isporučuje u skladu s procedurom propisanom Zakonom o otocima (NN 116/18) i Pravilniku o postupku i načinu provedbe opskrbe otočnih kućanstava pitkom vodom brodom vodonoscem ili cestovnim vozilom (NN 35/11).

Vodovod d.o.o. Zadar je ispunio sve svoje obveze u vezi isporuke vode na otoku Silbi, i to na način da je isporučio svu vodu temeljem zahtjeva nositelja kućanstava koji ostvaruju pravo na ovakvu isporuku po povlaštenoj cijeni za veljaču 2019. godine.

Do nesporazuma u vezi s isporukom vode na otoku Silbi došlo je iz razloga što otok Silba nema osnovan Mjesni odbor koji je tijelo putem kojeg se Gradu Zadru, koji je nadležan za isporuku vode na otocima, dostavljaju zahtjevi za isporuku vode. Međutim, smatramo da je, bez obzira na ove okolnosti, bilo moguće doći do točnih informacija da se je kontaktirala odgovorna osoba, a ne bezrazložno pozivali novinari kojima se od strane pojedinaca iznose netočne informacije koje se putem objavljenog članka potpuno krivo interpretiraju na koji način štete ugledu Vodovoda d.o.o. Zadar.

Slijedom naprijed navedenog molimo da na svojem portalu objavite točne informacije kako bi se izbjegli daljnji nesporazumi s mještanima otoka Silbe, a i ostalim korisnicima Vodovoda d.o.o. Zadar.

S poštovanjem.

D i r e k t o r

Tomislav Matek, dipl.ing.građ.


 



 


 

20. travanj 2024 04:53