StoryEditorOCM
TribinaPOHVALA DUKIĆU IZ AKCIJE MLADIH:

Kristijan Kotlar: Gradski direktori su dosada jedva preživljavali - treba im još više povećati plaću, a smanjiti plaće zaposlenika!

Piše Zadarski.hr
28. veljače 2019. - 09:48
zupanija11-080218

Nakon što je sinoć objavljena vijest da je gradonačelnik Branko Dukić povećao plaće direktorima gradskih tvrtki za prosječno 2 tisuće kn osjetio sam potrebu da taj njegov čin javno pohvalim. Da, dobro ste pročitali - pohvalim.

Istina je da sam gradski vijećnik koji dolazi iz oporbene Akcije mladih, ali ovaj robinhudovski socijalno osjetljivi čin je hvale vrijedan, uz malu digresiju.

Naime, smatram da su plaće direktora gradskih tvrtki premale i smatram da bi mogle biti povećane za još najmanje 2 tisuće kuna, odnosno sveukupno barem 4 tisuće kn. Svi znamo da se sa plaćama od dosadašnjih cca 13 tisuća kuna bruto iznosa jedva preživljava i spaja kraj s krajem, a otegotnu okolnost čine i ostale beneficije koje direktori imaju poput službenih automobila, kartica, reprezentacija i sličnog.

Naravno, postavlja se pitanje, kako osigurati dodatni novac za povećanje plaće. Pa odgovor je vrlo jednostavan, treba smanjiti plaće npr. vozačima autobusa Liburnije, čistaćima iz Čistoće koji čiste ulice ili npr. djelatnicima Obala i lučica koji naplaćuju parking ljeti na 40 C ili zimi na 2 C.

Plaće od cca 4 tisuće kuna su ionako prevelike i dostatne da se živi lagodno od početka do kraja mjeseca, pa smatram da ih treba smanjiti na 3,5 tisuće kuna, a ostatak novca proslijediti direktorima. U nadi da će naš gradonačelnik razmisliti o mom prijedlogu, srdačno Vas pozdravljam!

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra Kristijan Kotlar, Akcija mladih

17. travanj 2024 16:30