PRIOPĆENJE ZADARSKOG ŽIVOG ZIDA O STRAVI NA PAGU Tražimo odgovornost Centra za socijalnu skrb, ministrice Murganić i ministra Bošnjakovića

PRIOPĆENJE ZADARSKOG ŽIVOG ZIDA O STRAVI NA PAGU

Povodom monstruznog događa u Pagu priopćenjem su se javili iz zadarskog Živog zida. Priopćenje donosimo u cijelosti.

 

Monstruozan čin koji se dogodio na Pagu nije samo propust Centra za socijalnu skrb, koji je na vrijeme trebao reagirati i zaštiti ovu nedužnu djecu, već i rezultat rada zadarskih sudova koji su pokazali kako imaju visok prag tolerancije na nasilje i potencijalna ubojstva, te na taj način dali zeleno svjetlo svim prikrivenim i neprikrivenim psihopatima da slobodno rade što hoće, udaraju koga hoće, pa i pokušaju ubiti ili ubiju bez velikih sankcija.

Ovaj slučaj je pokazatelj da bi država bolje funkcionirala da nema institucija, nego s ovakvim jalovim institucijama koje više štete nego koriste i čiji predstavnici obično reagiraju kad se tragedija već dogodi pa izađu na teren i snebivaju se nad ovakvim i sličnim slučajevima kojih je u zadnje vrijeme u Hrvatskoj, nažalost, sve više. Puna odgovornost za ovaj monstruozni čin se može pripisati onom tko je mogao, a nije zaštitio nedužnu djecu, a to su, u ovom slučaju Centar i sud. Tražimo odgovornost Centra, koji očito ni nakon dvije godine navodnog nadzora nad ovom obitelji, nije pokrenuo postupak za vještačenje ili prijedlog za odvajanjem djece. Tražimo i odgovornost ministrice Nade Murganić kao i ministra Dražena Bošnjakovića za ovu tragediju. Što možemo iduće očekivati u županiji u kojoj su zahvaljujući nesposobnim, neučinkovitim i korumpiranim institucijama kriminalci i ubojice postali zaštićena vrsta?

Jasminka Adžić Sikirić
Josip Plazibat,
Županijski vijećnici Živoga zida
u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Naslovnica Tribina

Najčitanije

MARKO PUPIĆ BAKRAĆ: ŽUPAN TREBA SMIJENITI UPRAVNO VIJEĆE NARODNOG MUZEJA Imam račun sa škampima i ostalim delicijama te vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja. Upozoravam vlasnike restorana da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja!

Imam račun sa škampima i ostalim delicijama te vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja. Upozoravam vlasnike restorana da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja!
Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti: "U...
Imam račun sa škampima i ostalim delicijama te vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja. Upozoravam vlasnike restorana da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja!