StoryEditorOCM
TribinaODRŽAN SASTANAK U GRADSKOJ UPRAVI

Sindikalci "Liburnije" traže 10 posto veće plaće, dogradonačelnik Babić ih uputio: Pošaljite nam službeni zahtjev!

Piše Zadarski.hr
1. ožujka 2019. - 13:15
novi_autobusi3-050517

Sindikalni predstavnici zadarskog gradskog prijevoznika "Liburnije" poslali su priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

 

Po zamolbi predstavnika SSSH, SPIVH-a i Podružnice SPIVH-a pri Liburniji d.o.o. Zadar za prijem kod gradonačelnika Grada Zadra, a u svezi zahtjeva radnika Liburnije za povećanjem plaća, adekvatnog reguliranja i isplate prekovremenog rada, noćnog rada, te nastavka kolektivnih pregovora u svezi izmjena i dopuna KU, dana 28. veljače 2019. godine održan je sastanak predstavnika Sindikata i Grada Zadra, s direktorom Liburnije d.o.o. Zadar Edvinom Šimunovim.

Sa sindikalne strane sastanku je nazočio predsjednik SPIVH-a Stjepan Lisičak, pravni povjerenik TU SSSH Zadar Vedran Uranija, sindikalni povjerenik Podružnice SPIVH-a pri Liburniji d.o.o. Zadar Marin Sikirić, uz predstavnike drugog Sindikata - Udruge sindikata vozača i prometnih radnika, a sa strane Grada Zadra nazočio je zamjenik gradonačelnika Ante Babić, uz direktora Liburnije d.o.o. Zadra Edvina Šimunova, a gradonačelnik Branko Dukić zbog drugih obveza nije nazočio sastanku, već je nakratko pozdravio sve sudionike.

Sindikalni predstavnici postavili su i obrazložili svoje zahtjeve za fiksiranje boda koji utječe na izračun plaće, te zatražili povećanje osnovice - minimum 10 posto koja utječe na izračun plaće i svih dodataka na plaću, za sve radnike Liburnije d.o.o., kao i izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u svezi reguliranja tjednog odmora, noćnog rada, putnih troškova i dr.

Zamjenik gradonačelnika je predložio da sindikalni predstavnici upute i službeni zahtjev Gradu Zadru u svezi navedenih pitanja, što je prihvaćeno i što će sindikalni predstavnici žurno učiniti, a koji se poglavito odnose, kako je apostrofirano na fiksiranje boda koji utječe na izračun plaće, te povećanje osnovice - minimum 10 posto koja utječe na izračun plaće i svih dodataka na plaću, za sve radnike Liburnije d.o.o.

Nakon očitovanja nadležnih iz Grada Zadra u svezi sindikalnih i radničkih zahtjeva, sindikalni predstavnici će odlučiti o eventualnim daljnjim sindikalnim i pravnim aktivnostima.

20. travanj 2024 11:53