HPGD ZORANIĆ GOSTOVALO U ČAPLJINI Zadrani priredili koncert u crkvi sv. Franje Asiškog

HPGD ZORANIĆ GOSTOVALO U ČAPLJINI

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo „Zoranić“ gostovalo je prošlog vikenda u Čapljine. Naime, Zadrani su priredili cjelovečernji koncert u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini u sklopu manifestacije „Dani sjećanja 2019. Čapljina“ i to pred mnogobrojnom publikom koja je prihvatila zadarski zbor s velikim oduševljenjem.

„Zoranić“ je, predvođen dirigentom Tomislavom Koštom, održao u subotu, 23. ožujka 2019. koncert na poziv organizatora Centra za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina čiji je voditelj fra Mile Vukšić.

Nakon uvodnih riječi fra Mile Vlašić u kojim< je uz dobrodošlicu gostima iz Zadra, ukratko i rekao što su “Dani sjećanja”, kao i koga se prisjećaju tom manifestacijom koju organizira Akademija Čapljina.

Za početak ove glazbene večeri nastupio je domaći Mješoviti zbor Sv. Franjo Asiški pod ravnanjem Gabrijele Glavinić.

Nakon toga predstavili su se Zadrani odabranim a cappella programom, ali i uz klavirsku pratnju Ivana Štorića. Tamošnja je publika odlično prihvatila nastup Zbora Zoranić te zatražila i bis.

Na ovaj su način „zoranićevci“ još jednom uspješno predstavili grad iz kojeg dolaze kao i svoje djelovanje, koje je sad ušlo i u 111. godinu.

Naslovnica Tribina

Najčitanije