StoryEditorOCM
TribinaUDRUGA ZVIŽDAČ REAGIRALA NAKON SUSRETA KOLINDE I ZADARSKIH GIMNAZIJALACA

Balenović: Predsjednice, zbog neispunjenih obećanja daje se ostavka, ne čeka se kraj mandata!

Piše Vesna Balenović
26. ožujka 2019. - 09:37
nazor15-250319

Udruga Zviždač za borbu protiv kriminala i korupcije, zaštitu ljudskih , radnih i drugih prava građana poslala je priopćenje nakon posjete Kolinde Grabar - Kitarović Zadru:

Čini se da predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović više odgovara čitanje bajki braće Andersen predškolskom uzrastu, nego odgovaranje na ozbiljna sociološka i politička pitanja koja joj upućuju gimnazijalci - rekla je Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač.

- Naime, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u ponedjeljak zadarsku gimnaziju Vladimir Nazor gdje je slušala učeničku debatu na temu kažnjavanja političara zbog neispunjenih predizbornih obećanja. Tom prilikom predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na postavljeno pitanje dala je odgovor: "Uzeli ste jako dobru temu koju svakako treba razmatrati, ali na koju već esencijalno postoji odgovor. Oni koji kažnjavaju političare bi trebali biti birači na izborima". Zbog toga i postoje smjene i ostavke

Odgovor Predsjednice zadarskim gimnazijalcima posve je loš i kriv. Naime, političari koji ne ispunjavaju predizborna obećanja, ne zaslužuju daljnje povjerenje glasača, trebali bi dati ostavku i ne bi trebali odraditi svoj mandat do kraja. Zbog toga i postoje smjene i ostavke! Takvi političari ne bi trebali biti kažnjeni oduzimanjem fotelja i unosnih sinekura na nekim novim izborima. Oni bi trebali trenutno odstupiti kad postane evidentno da ne izvršavaju obećanja i ne provode politiku kakvu su obećali građanima u predizbornoj kampanji. To je ujedno pitanje morala, kojeg neki političari jednostavno nemaju i nedostaje im. Zbog toga se brojne političare u Hrvatskoj promatra sa sve manje poštovanja i sa sve više prezira. Dok se novinarima i zviždačima zbog govora istine u medijskom prostoru trenutno uručuju izvanredni otkazi, te ih se godinama sudski progoni i novčano kažnjava, političari koji imaju ogromnu moć i odgovornost, za svoja neispunjena obećanja i prevare građana nikad ne odgovaraju ili ne odgovaraju onako kako bi trebali! Zbog toga izjava Predsjednice o kažnjavanju političara zbog neispunjenih predizbornih obećanja na nekim budućim izborima, normalnim građanima para uši i djeluje posve iritantno! - rekla je Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač.

25. travanj 2024 18:30