StoryEditorOCM
TribinaREAGIRANJE NA 'MASAKR MOTORNOM PILOM':

„Zdravo stablo je jutros srušeno za potrebe terase novog cajkaškog stjecišta?“

Piše M.Botić
12. travnja 2019. - 15:10
56894427_1002099213315465_1834781536038158336_nn

"Jutros prilikom odlaska na posao slikam poprište još jednog „masakra motornom pilom" u režiji Nasada, obavljenog nešto ranije od 8 sati ispred Starog kazališta lutaka, a vjerojatno za potrebe terase nekog novog cajkaškog stjecišta u blizini. Srušeno stablo, čiji panj izgleda evidentno zdrav, taman se ukrcavalo u kamion Nasada. (Kad uopće počinje radno vrijeme u Nasadima? I plaćaju li se dodatno ranojutarnje sječe stabla prije početka radnog vremena? Tko daje nalog za takvu sječu i dodatne novce? Ma što pitam? „Zna se" tko daje nalog i tko drma temeljima Grada i građanskog života u njemu.)

Odgovorno tvrdim da se projekt Vrata Zadra „na mala vrata" već provodi suprotno interesima građanki i građana grada Zadra!

Jer za pauzu čitam na portalu: u neposrednoj blizini planira se Masakr motornom pilom 2-015 u sklopu kojeg se stvara kulisa buduće marine u sklopu Vrata Zadra ali bez 15 palmi. Planom D&Z planirana je „sadnja" (zabijanje u beton) neke kržljavine koja će ubrzo uvenuti i ostaviti prazan prostor za D&Z sadržaje planirane komercijalne marine u sklopu projekta Vrata Zadra.

U narušavanje interesa Zadra u sklopu genocidnog projekta Vrata Zadra spada i „investicija" Hrvatskih cesta na tada dok se radilo još parceli u vlasništvu Zadarske županije, a koju gradonačelnik Dukić sa svojom svitom „nije uspio spriječiti, pa će sad čekati da vidi je li dobro ili nije". Kao da su Gradonačelnik i Župan druga partija pa nisu mogli dogovoriti sa HC ostanak rotora i nogostupe zakonite širine između bolnice i Poliklinike dviju najprometnijih zgrada u Zadru?

Ma i nisu: projekt Vrata Zadra ne smije stati!

Neće proći dugo, (ako se građani ne osvijeste od zaluđenosti kradezeom), i čitati ćemo kako se Bolnica mora preseliti u neku privatnu zagradu, slučajno baš izgrađenu od izrađivača UPUa za neki dio grada, te kako stara Bolnica nije dobra bolnica i preseliti će se u novu zgradu koja ima čak 18 ili čak 36 parkirnih mjesta!!!

Četvorotračna cesta prema centu Zadra koji se planira isprazniti od domorodaca (ipak malo teže; građani no Poluotoka izabrali su na izborima za mjesne odbore  Zadarski blok, ujedinjenu opciju koja i pored svih dječjih bolesti donosi puno zdraviji odnos prema vlastitom gradu od interesne grupacije okupljene oko devastirajućih građevinskih projekata (kad budem za govornicom skupštine i imala kakav-takav imunitet nazvat ću je pravim imenom)), dakle ta cesta koja uz predivnu „modernu" arhitekturu D&Z a, primjer koje možemo vidjeti u ogromnom soc-real golubarniku napravljenom iznad zgrade zvane Ljepotica, taman da natkrili buduću marinu u sklopu Vrata Zadra i prekine svaku komunikaciju studenata iz Novog kampusa prema gradu – predstavlja početak rušenja bazena, pretvaranje Foše u ulaz u ekskluzivan resort. (Misteriozno Stonhedge kamenje u moru u Foši samo je proba kako reagiramo na potpunu devastaciju i okupaciju).

Jer što će građanima živ, obrazovan grad, prilagođen stanovnicima Zadra?

Mi moramo biti sretni što „Zadar napreduje i gradi se kao ni jedan drugi grad...ha,ha,ha" .

Ima li više ijedan čovjek koji ovu hiperprodukciju skupih kvadrata za stanove i apartmane, četvorotračnih cesta za slijetanje na ekskluzivni resort Poluotok (ne Grad, nego Poluotok), komunalnu lučicu bez ijednih skala za samospašavanje u slučaju pada u more sa kaića i takve nebuloze može zvati „napretkom" i izgradnjom grada!?

Di su javni prostori, nogostupi, vrtići, parkovi, škole, javne zgrade, zelenilo, ljudima prilagođene šetnice i osmišljeni prostori za stvarni, svakodnevni  život stanovnika, a ne za „uveseljavanje" turista? Di su ako je to „izgradnja grada"?!

Ma di su tvornice, pametne industrije, ekološko gospodarenje otpadom, kružna ekonomija i sl. ako stvarno misle da stanovnici Zadra budu građani modernog, uspješnog grada a ne 3K jeftina radna snaga stranim vlasnicima marina, hotela i „resorta"?! Di su? Nemojte me, molim vas gospodo vladajuće Partije pokušavati nasmijavati sa nebuloznim odgovorima jer mi nije smiješno.

Ovo pišem nek' se sugrađanke i sugrađani zamisle.

Jer nije ovo što je zadesilo Zadar napredak Grada, nego napredak privatne interesne grupacije koja ga je okupirala prije 29. godina, pa se dragi sugrađani ili oduprite ili izumrite."

 

Nezavisna županijska vijećnica Akcije mladih i od „zna se" koga zanijekana (jer oni nemaju nikoga iz Zadra na listi za EU izbore) ujedno i najviše pozicionirana zadarska kandidatkinja za EU izbore, provjerljivo na KANDIDACIJSKOJ LISTI GRUPRE BIRAČA Nositelj kandidacijske liste : MISLAV KOLAKUŠIĆ  mr.sc. iur. Marjana Botić

 

PS. Znam da je potpis pomalo smiješan, ali bilo bi još smiješnije da nije tragično, ovo na što građani pristaju sve ove godine, pa izazivam sve neistomišljenike, neka jednim argumentom ospore bilo što izrečeno, pa čak i potrebu ovakvog potpisivanja u gradu u kojem se rad i napori, pa onda i samo ime, mojih kolega/ica i moje prečesto prešućuje dok spašavamo što se spasiti dade rušeći koruptivnu hobotnicu.

25. travanj 2024 11:17