StoryEditorOCM
TribinaOBJAVLJENE PORUKE BRKIĆA I VARGE

Iz njihovog se sadržaja vidi koje su sve žene špijunirali i na koji način: 'Ima li intime?' 'Malo...'

Piše Jutarnji.hr
30. travnja 2019. - 11:49
brkic-nacional

Tjednik Nacional prenosi ekskluzivne transkripte o špijuniranju za koje je osumnjičen potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, njegov brat Jozo Brkić, kao i Blaž Curić i Franjo Varga. Objavljene su poruke Varge i Milijana Brkića, a iz korespondencije se vidi kakve je Brkić davao upute Vargi te kakvu je ulogu u svemu imao njegov brat Jozo.

Podsjetimo, Milijan Brkić je osumnjičen jer je presretao poštu, odnosno računalne podatke, svoje bivše supruge Karmen, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge optuženoga u aferi SMS.

Uz Brkića se je pisanju medija u istom slučaju osumnjičen i njegov brat Jozo, a do tih je saznanja policija navodno došla tijekom pretraga računala i dokumentacije izuzete u slučaju protiv Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede i Brkićeva kuma Blaža Curića, koje Uskok u "aferi SMS" tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu.

“Na taj način je neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima”, navela je ranije policija.

Osim što su Brkić i ostali osumnjičeni u ovom slučaju špijunirali njegovu bivšu suprugu Karmen, otkriveno je tko su druge dvije, od ukupno četiri osobe koje su špijunirali. Radi se o dvjema mlađim ženskim osobama: A.N., atraktivnoj 29-godišnjoj plavuši, inače dužnosnici HDZ-a iz Splitsko-dalmatinske županije, koja je bila predmet interesa Milijana Brkića, te A.V. koja je bila predmet interesa njegovog brata Joze.

Iz objavljene komunikacije braće Brkić s Franjom Vargom i Blažem Curićem proizlazi kako su htjeli saznati intimne detalje iz života tih dviju žena, pa tako Nacionalprenosi dio transkripta iz noći sa 24. na 25. svibnja 2018. godine. A.N. se tada dopisivala s trećom osobom i s njime dogovarala susret, a Brkić je Vargu upitao kakva je priroda tog dopisivanja.

Milijan Brkić: 'Ima li intime?'

Varga: 'Malo.'

Brkić: 'I od nje?'

Varga: 'Malo.'

Brkić: 'Što mu govori? Što su dogovorili?'

Kada je pak riječ o atraktivnoj brineti A.V., voditeljici marketinga u zastupstva jedne ugledne strane kozmetičke kuće, ženi za koju je bio zainteresiran Jozo Brkić, tu je komunikaciju presretao Blaž Curić.

Brkić: 'Je li s kim pričala. I je li s kim priča... sada.'

Curić: 'Vidiće pošaljem mu vrijeme', napisao je Curić, vjerojatno misleći da će treću osobu upitati za pomoć u nadgledanju te komunikacije.

Jozo Brkić: 'Ima tri maila koja koristi. Ajde neka prati ovaj. Ova dva zadnja treba skroz uništiti. A možda i čitav joj Mac.'

Te dvije žene USKOK sada tretira kao žrtve njihovih nezakonitih aktivnosti, a ova komunikacija pokazuje da Brkić u ovim slučajevima neće moći primijeniti obranu kao u slučaju supruge Karmen, koja je rekla da je on imao šifre kojima je mogao pristupiti njezinom mobitelu.

17. travanj 2024 18:22