StoryEditorOCM
TribinaAGENCIJA ZADRA NOVA SUDJELUJE NA "WINGS FOR LIFE"

Kroz projekt Zero Waste Blue promoviraju očuvanje okoliša tijekom sportskih manifestacija.

Piše Zadarski.hr
30. travnja 2019. - 19:38
Branimir_87

U svibnju ZADRA NOVA s projektom Zero Waste Blue sudjeluje na najvećoj sportskoj manifestaciji koja se šesti put za redom održava u Zadru – utrci Wings for Life World Run . Preko 9.000 trkača u Zadru svojim sudjelovanjem skrenut će pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

U nedjelju, 5. svibnja 2019. godine s početkom u 13 sati po hrvatskom vremenu globalna utrka Wings for Life World Run započinje na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta, a jedna od lokacija je i Zadar.

ZADRA NOVA će ove godine i formalno podržati održavanje ove utrke i to kroz projekt Zero Waste Blue koji promovira očuvanje okoliša tijekom sportskih manifestacija.

Projektna ideja temelji se na činjenici kako se posljednjih godina povećao broj sportskih događanja i sudionika, a samim time i količine otpada koji ostaje nakon takvih događanja što ima izrazito negativan utjecaj na okoliš. Stoga je cilj Zero Waste Blue projekta zaštita i promocija prirodne i kulturne baštine na prostoru kojih se organiziraju sportsko-rekreativne manifestacije

Ovogodišnja utrka Wings for Life i projekt Zero Waste Blue stavljaju naglasak na očuvanje kulturne i prirodne baštine na liniji kojom utrka prolazi. Zbog velikog broja trkača i veliku količinu plastičnog otpada koji ostaje nakon natjecanja, kroz Zero Waste Blue projekt osigurat će se biorazgradive čaše za trkače i promovirati ideja Zero Waste kako bi se, prije svega među sudionicima, osvijestila potreba o zaštiti okoliša.

Projekt Zero Waste Blue koji okuplja deset partnera iz Italije i Hrvatske traje do studenog 2019. godine, a vrijedan je ukupno 861.435,70 eura. Projekt se provodi se u sklopu programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014. – 2020.

26. travanj 2024 09:18