MARKO PUPIĆ-BAKRAČ: Zahtijevam pisane odgovore u svezi tužbi za klevetu novinara od strane Narodnog muzeja kako bi se na njih izvršio pritisak da ne pišu o aferama u ustanovi!

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ:

Županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač uputio je predsjedniku Županijske skupštine Željku Lončaru i županu, Božidaru Longinu, te predsjednici Upravnog vijeća Narodnog muzeja Marini Vuković Dujmović zahtjev za pisanim odgovorima u svezi tužbi za klevetu novinara od strane Narodnog muzeja kako bi se na njih izvršio pritisak da ne pišu o aferama u ustanovi.

- David Ricov, Renata Peroš i Narodni muzej tužili su novinare zbog nanošenja duševnih boli. Neke od tih tužbi su povučene nakon nagodbe sa novinarima (s kojima se nakon toga poslovno surađivalo). Protiv onih s kojima nije postignut dogovor postupak je u tijeku. Mene zanima:

1. Kako je moguće da pravna osoba u ovom slučaju Narodni muzej trpi duševne boli te da mu je povrijeđen ugled i čast?

2. Da li u postupku protiv novinara Davida Ricova, Renatu Peroš i Narodni muzej zastupa isti odvjetnički ured, isti odvjetnik?

3. Tko plaća troškove odvjetnika i postupka i u kojem omjeru?

4. Budući je donesena pravomoćna sudska presuda da je zapošljavanje Davida Ricova protuzakonito čime se pisanje novinara pokazalo istinitim koja je svrha tužbe u koju je uključen i Narodni muzej čiji je osnivač Zadarska županija?

5. Da li ste župane Vi i Upravno vijeće bili upoznati sa tim da Narodni muzej sudski progoni novinare?

Molim Vas da mi na pitanja odgovorite taksativno po rednim brojevima kako su i postavljena - stoji u zahtjevu Pupića-Bakrača.

Naslovnica Tribina

Najčitanije

DAN SJEĆANJA NA USTAŠKI LOGOR SMRTI JADOVNO "Neka čuju predstavnici vlasti ove županije i one crkve kojima to ne smeta i koji nisu ovdje s nama na sjećanju žrtava: dva puta spomen-ploča na Pagu u uvali Slana bačena je u more!"

Dan sjećanja na Jadovno 1941. deseti je put obilježen kraj centralnog spomenika na istoimenom stratištu, jednom ...
"Neka čuju predstavnici vlasti ove županije i one crkve kojima to ne smeta i koji nisu ovdje s nama na sjećanju žrtava: dva puta spomen-ploča na Pagu u uvali Slana bačena je u more!"