GESTICE U FINALU VELIKOG NATJECANJA Za Treps se pripremaju punom parom

GESTICE U FINALU VELIKOG NATJECANJA

U travnju se tradicionalno, već 16 godina za redom održava veliko plesno natjecanje u Centru za kulturu Trešnjevka na koje dolaze gotovo svi plesni ansambli iz naše zemlje. Gesta sudjeluje na Trepsu dugi niz godina, a ulazak u samo finale za Gestice nije ništa strano. Ovo je već osmi puta da Gesta sa svojim plesnim koreografijama izbori finale u jakoj konkurenciji suvremenog plesa koje se gotovo svake godine održava u svibnju.

U gustom rasporedu naših matičnih događanja,priprema predstave,organizacije međunarodnog zadarskog plesnog festivala i brojnih gostovanja odlaze u subotu 11.05.2019 na prvo finale za skupinu M5 koja je po bodovanju stručnog povjerenstva dobila veliki broj bodova i prolazak dalje.

Koreografija pod nazivom Zadarski galebovi ulomak je iz Gestine posljednje uspješnice MI-jao koja je premijerno održana u prosincu 2018. godine u Hnk-a Zadar.

Ovo je veliki uspjeh za Gestice i kako god završilo finale, presretne su i zadovoljne da struka prepoznaje kvalitetu rada, uvježbanosti i ljepotu pokreta kroz njihovu izvedbenu plesnu umjetnost.

Uz pripreme za Treps u Gesti najavljujemo novu dramsko plesnu produkciju pod nazivom „Naravno,da more „ koju ćemo premijerno izvesti 10.06.2019 u 19h u Hnk-a Zadar.

Prije premijere pred Gestom je 8. Međunarodni zadarski plesni festival koji se održava 18.05.2019 u kazalištu lutaka Zadar na kojem sudjeluje 15 hrvatskih ansambal,4 slovenska,1 iz BiH,ansambl Mak iz Makedonije i po prvi puta dvije škole iz Švicarske.

Ulaznice se mogu rezervirati na broj blagajne kazališta lutaka ili na 099 495 1499.

 

Naslovnica Tribina

Najčitanije

MARKO PUPIĆ BAKRAĆ: ŽUPAN TREBA SMIJENITI UPRAVNO VIJEĆE NARODNOG MUZEJA Imam račun sa škampima i ostalim delicijama te vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja. Upozoravam vlasnike restorana da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja!

Imam račun sa škampima i ostalim delicijama te vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja. Upozoravam vlasnike restorana da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja!
Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti: "U...
Imam račun sa škampima i ostalim delicijama te vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja. Upozoravam vlasnike restorana da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja!