U UTORAK POČINJE TRODNEVNA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA Zadar je domaćin sudionicima iz Turske, Luksemburga, Maroka, Egipta, Njemačka, Litve... sve sa ciljem jačanjem povezanosti lokalnih zajednica!

U UTORAK POČINJE TRODNEVNA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, 11. - 13. lipnja 2019. u IMPACT centru u Zadru, održava se međunarodna konferencija „Održivi razvoj lokalnih zajednica Euro – Mediterana."

Trodnevna međunarodna konferencija „Održivi razvoj (lokalnih zajednica) Euro-Mediterana" počinje 11. lipnja uvodnim govorom Cvjetane Plavša-Matić, upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Ovo okupljanje predstavlja svojevrsnu pripremu za uključivanja organizacija civilnoga društva u aktivnosti koje se planiraju za ALF EURO-MED FORUM 2020, koji će se održati u travnju 2020. godine u Šibeniku s ciljem povećanja utjecaja interkulturnog djelovanja suočenog s izazovima lokalnih zajednica Euro-Mediterana.

Konferencija će u tri dana obuhvatiti sljedeće teme:
 

  • Uloga žena u razvoju lokalnih zajednica na Euro-Mediteranu
  • Održivi razvoj otoka na Mediteranu
  • Društveno poduzetništvo - pokretač održivog razvoja na Euro-Mediteranu
  • Obnovljivi izvori energije - nova snaga Euro-Mediterana

 

Od zanimljivih predavanja treba istaknuti ono 11. lipnja, gospodina Puljića iz Zaklade Mozaik koji sudjeluje u panelu na temu Društveno poduzetništvo - pokretač održivog razvoja na Euro-Mediteranu. Zajedno s njime, govorit će gospođa Elena Badeanschi iz Italije (Federazione Trentina della Cooperazione). Valja istaknuti i Rowaidu al Maaitah, članicu Upravnog odbora ALF-te bivšu senatoricu i ministricu visokog obrazovanja iz Jordana, koja će u srijedu 12. lipnja na Konferenciji govoriti o postignućima žena u razvoju lokalnih zajednica.

Adriano Bisello, iz organizacije  EURAC i Daniele Messina iz organizacije FMPS iz Italije, posljednjeg će dana, u srijedu 13. lipnja razgovarati o iznimno važnoj i gorućoj temi obnovljivih izvora energije. Kroz izlaganja i primjere dobre prakse kao i pozitivna iskustva, sudionicima ove Konferencije želja je doći do spoznaja o učinkovitim modelima razvoja održivih zajednica na Euro- Mediteranu koji će se koristiti kao podloga za obrazovne programe nedavno osnovane Akademije IM:PACT.  

Konferencija okuplja ukupno 90 sudionika i to iz Irske, Belgije, Francuske, Italije, Grčke, Turske, Luksemburga, Maroka, Egipta, Njemačka, Litve, Mađarske, Izraela, Švedske, Bosne i Hercegovine te  Finske. Naravno, sudionici su i članovi Hrvatske mreže za suradnju na Euro- Mediteranu. 

Za Nacionalnu zakladu za razvoj civilnoga društva, kao koordinatoru Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu, ovo je druga tematska rasprava koja je ujedno i priprema za najavljeni ALF EURO-MED FORUM 2020.

Naslovnica Tribina

Najčitanije

NERASKIDIVE POVEZNICE 'Za neke je bila 'hodajući skandal', teatrizirala je i vlastitu smrt...': na komemoraciji Mani Gotovac govorilo se s puno emocija; Stigle su kći Katja i unuka Brina, okupili se i brojni prijatelji i kolege

'Za neke je bila 'hodajući skandal', teatrizirala je i vlastitu smrt...': na komemoraciji Mani Gotovac govorilo se s puno emocija; Stigle su kći Katja i unuka Brina, okupili se i brojni prijatelji i kolege
Sve što je činila, govorila i pisala i kako je živjela Mani Gotovac činila je na samo sebi s...
'Za neke je bila 'hodajući skandal', teatrizirala je i vlastitu smrt...': na komemoraciji Mani Gotovac govorilo se s puno emocija; Stigle su kći Katja i unuka Brina, okupili se i brojni prijatelji i kolege