FOTO: KRALJ PARKINGA Kome bi još palo na pamet parkirati na rivi? Za ovo nema ni jednog normalnog objašnjenja...

FOTO: KRALJ PARKINGA

Zadarski.hr objavio je cijeli serijal o uređenju zadarske rive, imali smo na desetke sugovornika, od arhitekata i urbanista, do onih „običnih“ ljudi koji vole svoj grad i imaju ideje, ili žive uz rivu...

Naši su sugovornici (javno) rekli i što misle o kupanju na rivi, da li riva treba ili ne treba biti (i) plaža, što misle o „štekatima“ na rivi, trebaju li kafići stolovima i sjedalicama „prijeći cestu“, pa da se u kavi uživa uz zalazak sunca, kako bi se mogla poboljšati hortikultura...

Bilo je tu na desetke tema, nebrojeno ideja, stajališta i mišljenja, ali nitko, baš nitko ni u jednom razgovoru nije kazao da bi na rivi trebalo zabraniti prilaz automobilima.

To nije nitko kazao iz jednostavnog razloga što nikome normalnome ne bi palo na pamet da postoji mogućnost dolaska automobilom na rivu – da, upravo kao osobi sa naše fotografije.

U ponedjeljak je stavio automobil na šljunak i ne mrda.

Pila mu se kava? Nije bilo parkirališnog mjesta u blizini? Žurilo mu se? Htio se na brzinu okupati?

Ništa od toga.

Odgovor je u njegovoj glavi, a uljuđenost se putem kojim je dolazio do Zadra i koji je bio dug izgubila tko zna gdje.

Naslovnica Tribina

Najčitanije

DAN SJEĆANJA NA USTAŠKI LOGOR SMRTI JADOVNO "Neka čuju predstavnici vlasti ove županije i one crkve kojima to ne smeta i koji nisu ovdje s nama na sjećanju žrtava: dva puta spomen-ploča na Pagu u uvali Slana bačena je u more!"

Dan sjećanja na Jadovno 1941. deseti je put obilježen kraj centralnog spomenika na istoimenom stratištu, jednom ...
"Neka čuju predstavnici vlasti ove županije i one crkve kojima to ne smeta i koji nisu ovdje s nama na sjećanju žrtava: dva puta spomen-ploča na Pagu u uvali Slana bačena je u more!"