NE ZABORAVITE KNJIŽICU Ako se razbolite na otoku tijekom ljetovanja, ne dozvolite da vas u lokalnoj ambulanti otprave u vašeg liječnika; HZZO: Svugdje morate dobiti istu skrb, a to uključuje i lijekove i uputnice

NE ZABORAVITE KNJIŽICU

Nema ništa gore nego kad godišnji odmor, kojeg čekate kao ozebli sunce, pokvari kakva nepredviđena situacija - primjerice, da se otrujete hranom, zaradite upalu uha ili padnete i istegnete ligamente... Kad se takvo što dogodi, a vi se nalazite na otoku, lako počnete paničariti jer ne znate tko će vam i kako pomoći, odnosno kako ćete ostvariti adekvatnu zdravstvenu skrb.

Da mjesta strahu, barem kad je u pitanju brza liječnička pomoć, ne bi trebalo biti, poručuju iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Sa svojom zdravstvenom iskaznicom, eventualno i pratećom policom dopunskog osiguranja, na Visu ćete, primjera radi, dobiti sve ono što bi dobili kod svog izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite u Splitu ili Zagrebu - uključujući i lijekove propisane na e-Recept i primarnu laboratorijsku dijagnostiku (pretrage krvi, mokraće...).

- Podsjećamo osigurane osobe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), koje privremeno borave izvan mjesta prebivališta, odnosno boravišta, bilo da su su na službenom putu ili godišnjem odmoru, da imaju pravo u slučaju, primjerice, traume, akutne upalne i zarazne bolesti, te akutnog poremećaja koji zahtijeva terapijsko zbrinjavanje i slično koristiti primarnu zdravstvenu zaštitu (osim utvrđivanja privremene nesposobnosti za rad), i to kod bilo kojeg ugovornog doktora primarne zdravstvene zaštite u mjestu privremenog boravišta, u istom opsegu kao i kod izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite.

To uključuje i lijekove propisane na e-recept i primarnu laboratorijsku dijagnostiku propisanu na e-uputnicu za primarni laboratorij. Kako bi se osiguranim osobama osiguralo pravo na primarnu laboratorijsku dijagnostiku izvan mjesta prebivališta, HZZO je utvrdio određeni broj laboratorijskih postupaka u svrhu dijagnosticiranja i zbrinjavanja akutnih stanja - poručuju iz HZZO-a osiguranicima.

Naslovnica Tribina

Najčitanije

MARKO PUPIĆ BAKRAĆ: ŽUPAN TREBA SMIJENITI UPRAVNO VIJEĆE NARODNOG MUZEJA Imam račun sa škampima i ostalim delicijama te vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja. Upozoravam vlasnike restorana da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja!

Imam račun sa škampima i ostalim delicijama te vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja. Upozoravam vlasnike restorana da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja!
Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti: "U...
Imam račun sa škampima i ostalim delicijama te vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja. Upozoravam vlasnike restorana da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja!