MARKO PUPIĆ BAKRAĆ: ŽUPAN TREBA SMIJENITI UPRAVNO VIJEĆE NARODNOG MUZEJA Imam račun sa škampima i ostalim delicijama te vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja. Upozoravam vlasnike restorana da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja!

MARKO PUPIĆ BAKRAĆ: ŽUPAN TREBA SMIJENITI UPRAVNO VIJEĆE NARODNOG MUZEJA

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"Ured državne uprave još je u svibnju utvrdio da Statut Narodnog muzeja sadrži protuzakonite odredbe, a iste te protuzakonite odredbe prenesene su u natječaj za ravnateljicu Narodnog muzeja. Ispravnost pravorijeka Ureda državne uprave dopisom je potvrdilo i Ministarstvo kulture, autor Zakona o muzejima.

Usprkos toga, Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar pod predsjedanjem Marine Dujmović Vuković nastavilo je s procedurom po protuzakonitom natječaju te je jednoglasno  prihvatilo prijavu Renate Peroš i uputilo skupštini  Zadarske županije na odlučivanje. Naravno da županijski vijećnici koji su dovođenjem u zabludu već jednom izglasali protuzakoniti akt (Statut Narodnog muzeja) ne mogu i ne smiju nastaviti s postupkom provođenja protuzakonitog natječaja, stoga je natječaj morao biti poništen. Mogli bi eventualno da se radi o banana državi u kojoj se ne poštuju ama baš nikakve pravne norme.

Taj stupanj razvoja odavno smo prošli. Svjedoci smo sječe ministara zbog pritiska javnosti i njihove moralno-političke odgovornosti. Načelo moralno-političke odgovornost na snazi je u svim pravnim državama razvijene demokracije, poput recimo Njemačke. Nakon što se, eto, počelo primjenjivati i kod nas, na državnoj razini, vrijeme je da se krene i na lokalnim razinama. Budući da je Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar kontaminiralo proces izbora za ravnatelja inzistirajući na provođenju protuzakonitog natječaja u korist jedne kandidatkinje, red bi bio da snose moralno-političku odgovornost jednako kao ministri u Vladi RH i podnesu ostavke. Ako to ne učine na županu Božidaru Longinu je da ih smijeni. Najodgovornija osoba za cijeli ovaj slučaj Marina Dujmović Vuković bi trebala otići i s mjesta ravnateljice agencije Zadra nova. Osim moralno-političke odgovornosti koju neupitno snosi, pokazala je zavidnu razinu nesposobnosti i neznanja te dovodila u pitanje pravni poredak RH relativizirajući pravorijek Ureda državne uprave i prijeteći njegovim neprovođenjem.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač 

P.S. 

Budući da sam došao u posjed računa prežderavanja sa škampima i ostalim delicijama te oblokavanja vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja u poznatom zadarskom restoranu na Poluotoku, koristim ovu priliku da upozorim vlasnika restorana i sve ostale ugostitelje da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja. Hipotetski rečeno, ako se u restoranu pojavi osoba čiji identitet svi prepoznaju s mužem i pjevačem osobnim zabavljačem to nije službeni objed već privatni i osoblje ne smije račun naplatiti službenom karticom ustanove. Plaćanja takvih računa službenom karticom je kazneno djelo koje je osoblje dužno prijaviti PU Zadarskoj. Više o konkretnom slučaju iznijet ću na idućoj Županijskoj skupštini."

Naslovnica Tribina

Najčitanije

SKANDAL U BIOGRADU (3); VIDEO: EVO KAKO JE IZGLEDALO IZVLAČENJE NAGRADNE IGRE KOJA JE IZAZVALA SKANDAL U BIOGRADU "Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna i zašto nije bila zapečaćena? Jesu li na ''sretnim'' kuvertama bila napisana imena?"

Evo kako je izgledalo izvlačenje nagradne igre koja je izazvala skandal u Biogradu na moru. U videu se može vidj...
"Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna i zašto nije bila zapečaćena? Jesu li na ''sretnim'' kuvertama bila napisana imena?"

"OVO SPADA U RUBRIKU VJEROVALI ILI NE" Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi: "Ne mogu dokučiti dal se pravi glupa ili je stvarno glupa ili je u pitanju jedno i drugo pa imamo glupost na kvadrat?!"

Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi:
Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač obratio se medijima kako bi javnost obavijestio o zahtjevu za očitovanje ...
Pupić Bakrač se mora očitovati Ministarstvu poljoprivrede zbog natpisa o predsjednici Kolindi: "Ne mogu dokučiti dal se pravi glupa ili je stvarno glupa ili je u pitanju jedno i drugo pa imamo glupost na kvadrat?!"