MARKO PUPIĆ BAKRAĆ: ŽUPAN TREBA SMIJENITI UPRAVNO VIJEĆE NARODNOG MUZEJA Imam račun sa škampima i ostalim delicijama te vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja. Upozoravam vlasnike restorana da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja!

MARKO PUPIĆ BAKRAĆ: ŽUPAN TREBA SMIJENITI UPRAVNO VIJEĆE NARODNOG MUZEJA

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"Ured državne uprave još je u svibnju utvrdio da Statut Narodnog muzeja sadrži protuzakonite odredbe, a iste te protuzakonite odredbe prenesene su u natječaj za ravnateljicu Narodnog muzeja. Ispravnost pravorijeka Ureda državne uprave dopisom je potvrdilo i Ministarstvo kulture, autor Zakona o muzejima.

Usprkos toga, Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar pod predsjedanjem Marine Dujmović Vuković nastavilo je s procedurom po protuzakonitom natječaju te je jednoglasno  prihvatilo prijavu Renate Peroš i uputilo skupštini  Zadarske županije na odlučivanje. Naravno da županijski vijećnici koji su dovođenjem u zabludu već jednom izglasali protuzakoniti akt (Statut Narodnog muzeja) ne mogu i ne smiju nastaviti s postupkom provođenja protuzakonitog natječaja, stoga je natječaj morao biti poništen. Mogli bi eventualno da se radi o banana državi u kojoj se ne poštuju ama baš nikakve pravne norme.

Taj stupanj razvoja odavno smo prošli. Svjedoci smo sječe ministara zbog pritiska javnosti i njihove moralno-političke odgovornosti. Načelo moralno-političke odgovornost na snazi je u svim pravnim državama razvijene demokracije, poput recimo Njemačke. Nakon što se, eto, počelo primjenjivati i kod nas, na državnoj razini, vrijeme je da se krene i na lokalnim razinama. Budući da je Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar kontaminiralo proces izbora za ravnatelja inzistirajući na provođenju protuzakonitog natječaja u korist jedne kandidatkinje, red bi bio da snose moralno-političku odgovornost jednako kao ministri u Vladi RH i podnesu ostavke. Ako to ne učine na županu Božidaru Longinu je da ih smijeni. Najodgovornija osoba za cijeli ovaj slučaj Marina Dujmović Vuković bi trebala otići i s mjesta ravnateljice agencije Zadra nova. Osim moralno-političke odgovornosti koju neupitno snosi, pokazala je zavidnu razinu nesposobnosti i neznanja te dovodila u pitanje pravni poredak RH relativizirajući pravorijek Ureda državne uprave i prijeteći njegovim neprovođenjem.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač 

P.S. 

Budući da sam došao u posjed računa prežderavanja sa škampima i ostalim delicijama te oblokavanja vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja u poznatom zadarskom restoranu na Poluotoku, koristim ovu priliku da upozorim vlasnika restorana i sve ostale ugostitelje da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja. Hipotetski rečeno, ako se u restoranu pojavi osoba čiji identitet svi prepoznaju s mužem i pjevačem osobnim zabavljačem to nije službeni objed već privatni i osoblje ne smije račun naplatiti službenom karticom ustanove. Plaćanja takvih računa službenom karticom je kazneno djelo koje je osoblje dužno prijaviti PU Zadarskoj. Više o konkretnom slučaju iznijet ću na idućoj Županijskoj skupštini."

Naslovnica Tribina

Najčitanije

GDJE JE KRAJ? Kvadrat stana u dvije godine poskupio čak 800 eura, jesu li prodavatelji pretjerali?; 'Cijene su nerealne, zato se tek svaka šesta nekretnina proda tijekom jedne godine od oglašavanja'

Kvadrat stana u dvije godine poskupio čak 800 eura, jesu li prodavatelji pretjerali?; 'Cijene su nerealne, zato se tek svaka šesta nekretnina proda tijekom jedne godine od oglašavanja'
Program subvencija stambenih kredita, preko kojeg je oko 5,5 građana kupilo stanove ili kuće,  najbolje su ...
Kvadrat stana u dvije godine poskupio čak 800 eura, jesu li prodavatelji pretjerali?; 'Cijene su nerealne, zato se tek svaka šesta nekretnina proda tijekom jedne godine od oglašavanja'