StoryEditorOCM
TribinaUBOJICA NA CESTI: U HRVATSKOJ MOBITEL KORISTI 91 POSTO VOZAČA, 33 POSTO BICIKLISTA I 50 POSTO PJEŠAKA:

Prijavite se na nagradni natječaj 'Dan bez mobitela u prometu' i osvojite vozački ispit!

Piše Zadarski.hr
6. rujna 2019. - 14:55
OSVOJI VOZAČKI! - PLAKAT

U okviru kampanje osvješćivanja "Dan bez mobitela u prometu 2019" otvoren je nagradni natječaj pod nazivom "Osvoji vozački", a glavna je nagrada plaćeni trošak  vozačke škole i polaganje ispita B kategorije.

Kampanja se provodi u okviru prevencije o opasnostima korištenja mobitela u prometu i smanjenju broja nesreća uzrokovanih upravo korištenjem mobitela za volanom, na biciklu ili od strane pješaka dok prelaze prometnice.

U Hrvatskoj je takvo ponašanje izrazito izraženo: mobitel u vožnji i prometu koristi 91 posto vozača, 33 posto biciklista i 50 posto pješaka. Mobitel se smatra četvrtim ubojicom na cesti.

Ovu vrijednu nagradu moći će osvojiti natjecateljica ili natjecatelj koji na kreativan način odgovore na pitanje "Zašto ne koristiti mobitel u vožnji?". Izraziti se mogu kroz kratki video spot, fotografijom, skečom, stihovima, pjesmom, crtežom ili stripom, a svoje radove će trebati objavili na Facebook ili Instagram profilima uz tagiranje @DanBezMobitelaUPrometu i #OsvojiVozački!

Nagradni natječaj je usmjeren prema mladim ljudima koji još nisu stekli naviku korištenja mobitela u vožnji.

Dan bez mobitela u prometu obilježava se 21. listopada, kada će biti objavljena imena pobjednika ovog natječaja.

Pokrovitelji projekta i kampanje 'Dan bez mobitela u prometu 2019' su Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo mora, prometa i Hrvatska gospodarska komora.

Sve novosti vezane za Nagradni natječaj 'Osvoji vozački' i kampanju 'Dan bez mobitela u prometu 2019' mogu se pratiti i na:

Webu:  https://danbezmobitelauprometu.uhms.hr/

Facebooku: https://www.facebook.com/DanBezMobitelaUPrometu/

Instagramu: https://www.instagram.com/danbezmobitelauprometu/

Youtubeu:  https://www.youtube.com/channel/UCH3qKAJUGPpGNrkre6eRyRw

25. travanj 2024 11:05