BOŽIDAR LONGIN S HRVATSKIM ŽUPANIMA U STUDIJSKOM POSJETU KINI Cilj razmjena iskustava i poticanje daljnje suradnje

BOŽIDAR LONGIN S HRVATSKIM ŽUPANIMA U STUDIJSKOM POSJETU KINI

Župan Zadarske županije Božidar Longin zajedno s čelnicima lokalne i regionalne samouprave boravi u studijskom posjetu Kini. Veleposlanstvo Narodne Republike Kine organizator je studijskog posjeta, čiji je cilj razmjena iskustava i poticanje daljnje suradnje između Hrvatske i Kine.

U sklopu višednevnog posjeta Kini, izaslanstvo župana i gradonačelnika održalo je niz radnih sastanaka s predstavnicima javnog, gospodarskog i kulturnog sektora, a posjetili su i Sveučilište Zhejiang Normal u Hangzhou.

U Šangaju su nazočili najvažnijem kineskom međunarodnom uvoznom sajmu China International Import Expo (CIIE), gdje Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica po prvi put predstavljaju hrvatsku gospodarsku i turističku ponudu na tom sajmu. 

- Prošlogodišnjim otvaranjem ureda Hrvatske turističke zajednice u Šangaju iskazana je ambicija za povećanjem dolazaka kineskih gostiju. Rezultati se već vide jer je ove godine ostvareno 24 posto više dolazaka i noćenja gostiju iz Kine u odnosu na isto razdoblje lani. Mi smo iz naše perspektive iskazali namjeru uvođenja izravne zračne linije sa Zadrom za što moramo stvoriti preduvjete, odnosno osigurati proširenje kapaciteta Zračne luke Zadar. Kineski turisti su se prometnuli u jedne od najboljih potrošača, a s obzirom da oni uglavnom putuju izvan ljetne sezone to nam je idealna prigoda za dodatno produljenje sezone - istaknuo je župan Longin.

Na ovogodišnjem CIIE sajmu, na kojem sudjeluje preko 150.000 kineskih i stranih kupaca, uz izlagače iz više od 100 zemalja i regija svijeta, u sklopu hrvatskog nacionalnog paviljona održan je „Croatia day“, susret hrvatskih tvrtki s brojnim kineskim partnerima. Posebna vrijednost sajma China International Import Expo leži u brojnim poslovnim sastancima, sastancima na visokim političkim i diplomatskim nivoima, predstavljanju gospodarskih i turističkih potencijala različitih zemalja, kao i međusobnoj razmjeni iskustva i znanja.

Naslovnica Tribina

Najčitanije

NERASKIDIVE POVEZNICE 'Za neke je bila 'hodajući skandal', teatrizirala je i vlastitu smrt...': na komemoraciji Mani Gotovac govorilo se s puno emocija; Stigle su kći Katja i unuka Brina, okupili se i brojni prijatelji i kolege

'Za neke je bila 'hodajući skandal', teatrizirala je i vlastitu smrt...': na komemoraciji Mani Gotovac govorilo se s puno emocija; Stigle su kći Katja i unuka Brina, okupili se i brojni prijatelji i kolege
Sve što je činila, govorila i pisala i kako je živjela Mani Gotovac činila je na samo sebi s...
'Za neke je bila 'hodajući skandal', teatrizirala je i vlastitu smrt...': na komemoraciji Mani Gotovac govorilo se s puno emocija; Stigle su kći Katja i unuka Brina, okupili se i brojni prijatelji i kolege