StoryEditorOCM
TribinaSUKOB U ZAJEDNICI TALIJANA U ZADRU (2)

Igor Karuc: "Na Općinskom sudu je optužnica protiv Rine Villani potvrđena"!

Piše Zadarski.hr
21. studenog 2019. - 23:17
liga_protiv_raka-200416

U četvrtak smo dobili i reakciju Igora Karuca na javni istup Rine Villani. Reagiranje Igora Karuca također prenosimo u cijelosti: 

Poštovani,

Obraćam Vam se povodom očitovanja Rine Villani u Vašem mediju, te navodim kako slijedi.

Za cjelokupnu situaciju u Zajednici Talijana Zadar odgovorna je samo i isključivo Rina Villani.

Optužnica protiv iste je na Općinskom sudu u Zadru potvrđena, radi učina kaznenog djela krivotvorenja isprave, i to zapisnika, kojeg je kao istinitu ispravu dostavila Uredu državne uprave u Zadarskoj županiji, sve sa ciljem da se održi na poziciji predsjednice Zajednice.

Ističem da se pretežni dio članstva, naspram manjeg dijela članstva - pristaša Rine Villani, u cijelosti pridržavao Zakona o udrugama, a posebno, Statuta Zajednice. Pred nadležnim Upravnim sudom vodi se još jedan postupak, u kojem se očekuje odluka, o kojem Rina Villani šuti, a o čemu će članstvo, pa i javnost, biti pravodobno obaviještena. Od institucija osobno očekujem, kao što to očekuje i članstvo cijele Zajednice, da rade svoj posao, te očekujem da se zahtjev Rine Villani (koja traži da se ponovno upiše u Registru udruga RH kao predsjednica) pravomoćno odbije, s obzirom da je ista nesporno manipulirala popisom članova, što je prouzrokovalo potrebu da se o popisu članstva i u ''mom'' predmetu iznova očituje Ministarstvo uprave, tako da, u konačnici, očekujem da će nadležno ministarstvo iznova donijeti odluku, ne u moju korist, nego u korist Zajednice, i njezinih članova, sukladno zakonu.

Rina Villani je tokom upravnog postupka u kojem traži ponovni upis dostavila četiri različita popisa članova, pa je potrebno istu upitati: ZAŠTO?

Da je ista zakonito postupala, ne bi se protiv iste podigle dvije privatne tužbe radi klevete, optužnica radi krivotvorenja, kaznena prijava radi sumnje na učine kaznenih djela na štetu Zajednice, prijedlog radi provođenja financijskog i upravnog nadzora kod Ureda državne uprave i Porezne uprave. Porezni nadzor za 2016. godinu je okončan, te je pronađen niz nepravilnosti, nastalih za ''stolovanja'' Rine Villani, i njezine privatne vlasti u Zajednici.

Za istaknuti je, primjerice, da je Rina Villani dugo vremena bila zaposlenica dječjeg vrtića Pinocchio, čiji je osnivač upravo Zajednica Talijana Zadar, a Rina Villani predsjednica upravnog vijeća dječjeg vrtića, pa je dakle de facto sama sebe zaposlila, te bila u otvorenom sukobu interesa, slijedom čega njezina prozivanja nemaju nikakvu pravnu, moralnu i ljudsku težinu. Statut Zajednice, kojeg je pisala Rina Villani, ne pozna pojam ''izbori'', već pozna ''Zbor članova'' kao tijelo, kojeg je sazvala 1/3 članova sukladno Statutu, kako Zbor članova nije sazvala Rina Villani, što je trebala učiniti, tako da će u postupcima pred sudom i nadležnim tijelima istina biti utvrđena. 

Ponavljam toliko korištenu, pa i izlizanu parolu, neka institucije rade svoj posao, a postupanje pretežnog dijela članstva, kao i moje, temeljeno je isključivo na Statutu i zakonu. Nakon dugog niza godina, vrata Zajednice napokon su otvorena članstvu, te se stalo na kraj tajnoj vlasti i postupcima Rine Villani na štetu Zajednice, a istina će izići na vidjelo.

S osobitim poštovanjem,

Igor Karuc, predsjednik Zajednice Talijana Zadar 

24. travanj 2024 20:53