StoryEditorOCM
TribinaVOJNI PILOT IVAN KRIZMAN DEMANTIRA NAVODE IZ TEKSTA 'ŠTO SE KRIJE IZA AFERE MUNICIJA'

"Nisam ni u kakvoj vezi s upravljanjem helikopterima u vojnoj bazi Zemunik!"

Piše Zadarski.hr
29. studenog 2019. - 12:30
bbimagehandler (2)

Vojni pilot Ivan Krizman je putem svog odvjetnika Ivana Skoblara u petak uputio, kako je navedeno, „zahtjev za ispravak na članak objavljen na portalu Zadarski.hr pod naslovom „Što se krije iza afere 'municija'“, objavljenog  21. studenog 2019. g.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Poštovani !

Na portalu „Zadarski hr." je dana 21. studenog 2019. godine u 22 h i 5 min objavljen članak pod naslovom "ŠTO SE KRIJE IZA AFERE 'MUNICIJA' Ovako se prevozilo oružje iz vojne baze u Zemuniku..." https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/regional/clanak/id/634374/ovako-se-prevozilo-oruzje-iz-vojne-baze-u-zemuniku

U citiranom članku navedeno je sljedeće: „U aferi „Municija", u kojoj su vojni piloti Ivan Krizman (40), Zdenko Košutić (41) i Domagoj Nekić (42) uz pomoć Zadranina Mišela Pavlovića (36), prerušenog u vojnog pilota, prevozili oružje iz vojne baze u Zemuniku, policija je u četvrtak prijavila ukupno sedam osoba. Uz Krizmana i Košutića, koji su pod istragom civilne i vojne policije jer su, kako se sumnja, prije dva mjeseca, u vrijeme vojnih zadaća, helikopterom HV-a prevezli Pavlovića."

Međutim, radi se o neistinitim, nevjerodostojnim i netočnim informacijama. Naime, Ivan Krizman nikad nikoga nije prevozio u helikopteru, a kamoli oružje, budući da isti to po prirodi stvari nije niti mogao učiniti jer je bojnik Ivan Krizman pilot za avion tipa ZLIN 242, odnosno, drugim riječima, bojnik Ivan Krizman nije ni u kakvoj vezi s upravljanjem helikopterima u vojnoj bazi Zemunik, niti je ikad bio u helikopteru s osobama koje se spominju u predmetnom članku. Isto tako, Ivan Krizman nije nikad bio pod istragom civilne i vojne policije zbog sumnje da je helikopterom HV-a prevozio Pavlovića.

Slijedom navedenog zahtijeva se sukladno odredbama čl. 40. i 41. Zakona o medijima, objava ispravka objavljene informacije i to bez promjena ovog teksta, na istom ili makar istovrijednom mjestu, na način da se iz naslova ispravka vidi kako se radi o ispravku objavljene informacije iz predmetnog članka obzirom da su navodi i insinuacije iz predmetnog članka netočni te izneseni u cilju narušavanja digniteta i ugleda bojnika Ivana Krizmana.

S poštovanjem,

Ivan Krizman, pp odvjetnik Ivan Skoblar

23. travanj 2024 01:09