StoryEditorOCM
KalelargaPODZEMNI KONTEJNERI VRIJEDNI 300.000 KUNA NE SLUŽE NIČEMU

Lijeni građani i dalje bacaju smeće van spremnika!

Piše MG
14. siječnja 2020. - 21:40

Iako smo tek nedavno, prije koji mjesec, objavili kako možemo biti ponosni jer je Poluotok konačno dobio prvi podzemni kontejner, danas je slika nešto drugačija. Nikome na ponos! 

Ne znamo je li se toliko teško malo educirati ili u konačnici samo podignuti poklopac, no poneki su građani očito zaključili da je smeće lakše „odložiti” izvan spremnika. To je naravno vrlo brzo privuklo gladne vrane, mačke i galebove koji su napravili još veći nered, razbacavši smeće uokolo, gotovo do zelene površine.

Prvobitni plan djelatnika u Čistoći i onih u gradskoj upravi, bio upravo ”očistiti” Poluotok od glomaznih kontejnera, redova zelenih kanti, kojekakvih neugodnih mirisa koji su se posebice ljeti znali širiti ulicama te od svakodnevnog odvoženja otpada. Jasno je da nisu baš predvidjeli da će upravo sami građani biti ti koji će i dalje raditi po svome – bacati smeće kako god im se prohtije! 

KOMUNALNA (R)EVOLUCIJA: NESTAJU SMRDLJIVE KANTE IZ POVIJESNE JEZGRE! Poluotok će dobiti deset podzemnih kontejnera za odlaganje smeća! Radovi na prvom su već počeli...

Zanimljivo  je kako mjesta u podzemnim kontejnerima itekako ne nedostaje jer onaj „običan” ima zapreminu 240 litara, dok ova nova tri podzemna spremnika, imaju čak 2500 litara! Znači, opravdanja nema. 

Grad u suradnji s Čistoćom planira ugraditi minimalno 10 ovakvih kontejnera po obodu Poluotoka, no hoće li i oni biti tek ukras?

Možda je za kraj dobro naglasiti da ni cijena radova, nadzora i opremanja jednog takvog podzemnog odlagališta nije baš sitnica: iznosi oko 300 tisuća kuna, što znači da će izgradnja prstena podzemnih kontejnera po robovima Poluotoka ukupno koštati oko tri milijuna kuna. 

Za zemlju koja upravo predsjeda EU-om i njene ekološki osviještene građane očito - sitnica! 

20. travanj 2024 11:36