StoryEditorOCM
ForumSMILJANA SRNEC DANAS IZNOSI OBRANU

Obzirom na jedan potez njezinog odvjetnika, sasvim je izvjesno da se neće braniti šutnjom

Piše Dušan Miljuš/Jutarnji list
21. siječnja 2020. - 09:57

Smiljana Srnec (45) danas bi trebala svjedočiti na Županijskom sudu u Varaždinu nakon što je zbog smrtnog slučaja u obitelji sudac Tomislav Brđanović morao odgoditi raspravu 17. prosinca.

Nepredviđeno otkazivanje rasprave dalo je Smiljani Srnec dodatni rok za pripremu obrane. Tako će punih 11 mjeseci od otkrića tijela njezine sestre Jasmine Dominić, 21-godišnjakinje za čije je ubojstvo s najmanje pet udaraca tupo-tvrdim predmetom optužena, vijeće čuti njezinu verziju o “tijelu u zamrzivaču” koje je otkriveno 16. veljače prošle godine u obiteljskoj kući Srnecovih u Novoj ulici u Palovcu.

Nakon što je otkriveno tijelo Jasmine Dominić koje je više od 19 godina bilo u škrinji, a čiji je nestanak prijavljen poslije pet godina, Smiljana je u kratkom razgovoru s policajcima rekla da je to njezina sestra i da ju je ona ubila.

Međutim, to priznanje u formalnopravnom smislu nije dokaz, tako da će sada prvi put iznijeti svoju obranu. Budući da je nakon zaključenja dokaznog postupka njezin branitelj, odvjetnik Krešimir Golubić, tražio vrijeme za pripremu obrane, sasvim je izvjesno da se Smiljana Srnec neće braniti šutnjom.

Tijekom suđenja ona je cijelo vrijeme u krilu imala zeleni fascikl u kojem je bila bilježnica u koju je zapisivala sebi bitne dijelove iskaza svjedoka i vještaka. Je li u bilježnici zapisala sve na čemu će graditi svoju obranu, saznat ćemo za manje od 20 dana.

17. travanj 2024 23:42