StoryEditorOCM
TribinaTANGO U ŠKOLI

Puertas Abiertas uz Tango klub i gastronomsku ponudu pretvorili školsko predvorje u internacionalnu kulturnu pozornicu

24. siječnja 2020. - 10:23

Djelatnici, učenici i gosti Ekonomsko-birotehničke i trgovačke, te Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole na Boriku bez sumnje će se složiti da u četvrtak večer nije bila jedna od uobičajenih. Spoj glazbe, umjetnosti i gastronomije preobrazio je školski hol u internacionalnu kulturnu pozornicu.

Večer je otvorena klavirskom izvedbom tango suite Puertas Abiertas - Otvorena vrata, argentinskog skladatelja i pijanista Adriana Placentija s violinskom pratnjom mađarske glazbenice Katalin Bartha, te projekcijom ratnih i mirnodopskih fotografija tragično poginulog mladog dubrovačkog fotografa Pava Urbana.

Maestro Placenti, potaknut motivom vrata iz Urbanove umjetničke ostavštine, skladao je suitu Puertas Abiertas, glazbenu tango priču posvećenu otvorenim vratima između jezika, kultura, života i smrti.
Kulturni doživljaj je upotpunjen plesnim pokretom članova Tango kluba Zadar, a za bogatu gastro ponudu inspiriranu

Argentinom pobrinuli su se vrijedni učenici Hotelijersko-ugostiteljske i turističke škole zajedno sa svojim profesorima koji ujedno i sudjeluju na projektu „CookingTour@Zadar - Inovativno obrazovanje u ugostiteljstvu“. Ova bogata kulturna večer lijepa je uvertira u nastavak europske turneje maestra Placentija, te najava glazbenog recitala kojega će u petak 24. siječnja održati u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Zadru.

20. travanj 2024 06:05