StoryEditorOCM
Crna kronikaNOVI PROBLEMI

Bad Boy iz Splita uhićen s kokainom i gljivama: pokušao pobjeći pa završio na Bilicama, ali to mu nije jedini problem

6. lipnja 2023. - 16:04

Bad Boy iz Splita, unatoč njegovoj izjavi kako se dvije godine trudi ne raditi probleme, nikako da izbjegne bildanje dosjea. Ovaj put je 28-godišnji Duje Galić, nakon susreta s policijom, dobio kaznenu prijavu zbog dilanja, drugu po redu, i promjenu boravišta iz stana na Plokitama u ćeliju na Bilicama.

Inspektori Službe kriminaliteta droga presreli su ga tijekom vikenda i pretragom stana pronašli 55,2 grama  kokaina raspodijeljenog u 7 PVC paketića, zatim  jednu vrećicu s 20 grama  marihuane te još jednu s 1,6 grama  halucinogenih gljiva.

Sama pretraga i uhićenje nisu prošli bez problema jer je Bad Boy pokušao pobjeći policajcima i opirao se tako da su mu u konačnici stavili lisičine da ga bar donekle primire.

image

Kod Bad Boya je nađen kokain, marihuana i halucinogene gljive

PU SD

Doveden je u službene prostorije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Pojednostavljeno kazano, osumnjičen je za dilanje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu predan je policijskom pritvorskom nadzorniku. Nakon toga je priveden na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu kao bi iznio obranu.

Nad njim je zatražen istražni zatvor, koji mu je sudac istrage i odredio zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Naime, Duje Galić je već uhićen zbog dilanja u veljači ove godine s 300 grama marihuane.

Prilikom tog uhićenja je na raskrižju Velebitske i Dubrovačke ulice bježeći od policije motociklom Yamaha MT 09  prošao kroz crveno i izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Tada je protiv njega osim kaznene prijave zbog marihuane podnijeti i nekoliko optužnih prijedloga zbog prometnih prekršaja.

image

Duje Galić u redakciji ‘Slobodne‘ prije tri mjeseca

Privatni album

Prijavljen je zbog upravljanja motociklom s nevažećom vozačkom dozvolom koju je izgubio radi 12 negativnih bodova koje je prikupio u dvije godine, zatim za prolazak kroz crveno i izazivanje prometne nesreće s materijalnom štetom, te da je odbio testiranje na alkohol i drogu.

Nakon tog uhićenja u našoj redakciji je dao svoju stranu priče.

- Nisam diler i ne bavim se prodajom droge, to kategorički tvrdim i demantiram takvu inkriminaciju. Najgore mi je što sam bio 20 mjeseci bez vozačke i stvarno sam se trudio ne raditi probleme i onda mi se ovo dogodi - izjavio je u veljači.

Bad Boy iz Splita opisao nam je večer kada je uhićen: ‘Nisam odbio alkotest i nisam izazvao prometnu bježeći policiji‘

image

Zatvor na splitskim Bilicama

Nikola Vilić/Cropix

U međuvremenu je na temelju kaznene prijave zbog 300 grama marihuane koja mu je nađena tog dana u motociklu početkom svibnja ove godine protiv njega podignuta optužnica zbog dilanja “trave”. Optužni akt je dostavljen na Općinski sud u Splitu tako da Bad Boya, osim raspleta aktualnog uhićenja, čeka i nastavak tog kaznenog postupka. 

Bad Boy je, osim policiji, poznat i javnosti po snimkama brzih vožnji. Na društvenim mrežama objavljuje snimke divljih vožnji po prometnicama te ima mnogobrojnu publiku koja ih redovito pregledava. Uglavnom pritom upravlja motociklom Yamaha MT 09.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:47