StoryEditor
Crna kronikaŽIVA META

Općinski državni odvjetnik Ivica Škara zatražio od policije provođenje istrage: tko je Pupiću Bakraču na portalu Zadarski.hr prijetio metkom?

Piše Predrag Opačić
17. studenog 2020. - 15:22
Prijatenja koja je upućena viječniku Marku Pupiću Bakraču na našem portaluCropix/screenshot

Nakon „Slučaja kineski ražanj”, Zadrom se kotrlja i „Slučaj metak”. Opozicijski županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač na svom je Facebook profilu nedavno objavio da se „političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu sa psećim nadimkom sprema kineski ražanj", što je župan Božidar Longin shvatio i prijavio kao prijetnju smrću. Vrlo brzo Pupić Bakraču je obavljen pretres kuće i priveden je na policiju - „kineski ražanj” nije pronađen, ali je Pupić Bakrač dobio kaznu jer je na neodgovarajući način u kući držao - zračnu pušku!

Potom je na portalu Zadarski.hr objavljeno pismo Pupića Bakrača premijeru Andreju Plenkoviću ispod kojega je jedan čitatelj ostavio komentar „e koštat će te to, bogami “pazi metak””. Zbog tog je komentara reagirala Akcija mladih čiji je Pupić Bakrač vijećnik.

- Na javno priopćenje našeg vijećnika Marka Pupića Bakrača bilo je dosta reakcija, a jedna od njih bila je i prijetnja metkom. Prijetnja metkom na istoj toj društvenoj mreži na kojoj je Marko objavio svoj satirični komentar kojeg je sprega politike, policije i pravosuđa shvatila kao prijetnju. Tražimo da se ta ista sprega politike, pravosuđa i policije aktivira i na isti način reagira na jasnu prijetnju smrću vijećniku Akcije mladih Marku Pupiću Bakraču i zaštiti što je ostalo u ovoj zemlji od demokracije i slobode govora, objavili su iz Akcije mladih.

Pupić Bakrač nije podnio prijavu protiv „nepoznatog počinitelja”.

- Službenu prijavu za prijetnju PU Zadarskoj poslao je tajnik Akcije mladih Bojan Kurelić. Osobno nisam podnio prijavu za prijetnju iz razloga što je vrh PU zadarske pod političkom kontrolom. Zbog toga sam odbio doći u Prvu policijsku postaju na njihov telefonski poziv da podignem prijavu. Anton Dražina nije izabran na mjesto načelnika zato što je najbolji policajac u PU Zadarskoj nego zato jer je najbliži stranci na vlasti. Bolesnom konstrukcije Božidara Longina moja benigna satirična objava na Facebooku okarakterizirana je kao prijetnja na osnovu čega sam uhapšen i izvršena mi je premetačina doma. Ja sam županijski vijećnik i službena osoba a ne kriminalac. Ni za stvarne vrlo ozbiljne prijetnje nikada se nije provodio postupak na taj način, kaže Marko Pupić Bakrač.

Tako se postavilo pitanje što će u „Slučaju metak” poduzeti zadarska policija i Općinsko državno odvjetništvo.

- Ta prijetnja je osnov sumnje i mi ćemo po službenoj dužnosti reagirati i od zadarske policije zatražiti izvide da bi se utvrdilo tko je počinitelj, izjavio nam je općinski državni odvjetnik Ivica Škara.

- Zaprimili smo prijavu Akcije mladih i u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom ćemo provesti izvide i o njihovom ishodu obavijestiti javnost, izjavili su nam iz Policijske uprave zadarske.

Uredništvu Zadarskog.hr se još uvijek nije obratio nitko iz policije ili Državnog odvjetništva.

„Označen sam kao legitimna meta za odstrel!”

- Očigledni cilj svega toga je da me se ušutka i spriječi u javnom djelovanju jer svima je jasno da ja nikome nisam prijetnja u fizičkom smislu. Mi smo ti koji smo u stalnoj opasnosti zbog našeg oporbenog djelovanja. U dvorište su mi bačene bombe, slali su zaštitare da nas lome, sada sam dobio i prijetnju smrću, glava nam je konstantno u torbi. Ova posljednja prijetnja je samo logičan slijed događanja. Longinovim pakiranjem, u kojem su sudjelovale i institucije sistema, označen sam kao legitimna meta za odstrel, procjenjuje Marko Pupić Bakrač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. studeni 2020 06:13